15:41:05 12.04.2024
Stiri

Dodon se va RETRAGE din cursa pentru funcția de președinte? „Suntem în căutarea unui candidat UNIC, apolitic, care nu a mai făcut politică până acum”. Cine ar putea fi CONTRACANDIDATUL Maiei Sandu, desemnat de opoziția prorusă

Actualitate 28.03.2024 17:30 Vizualizări1931 Autor: Ziarul National
Dodon se va RETRAGE din cursa pentru funcția de președinte? „Suntem în căutarea unui candidat UNIC, apolitic, care nu a mai făcut politică până acum”. Cine ar putea fi CONTRACANDIDATUL Maiei Sandu, desemnat de opoziția prorusă


Reales recent în funcția de președinte al Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon admite că ar putea să nu candideze la alegerile prezidențiale din acest an. Fostul președinte al republicii, inculpat în mai multe dosare penale, consideră că formațiunile de opoziție ar trebui să identifice și să înainteze un candidat unic, apolitic, care să o poată câștiga pe Maia Sandu.

„Toată opoziția are același scop – ca această guvernare să plece. Și exponentul de bază al acestei guvernări este Maia Sandu. Eu personal, colegii socialiști, nu avem egoismul sau ambiția să participăm la aceste alegeri (prezidențiale). Noi avem strategia discutată și cu alți reprezentanți ai opoziției. E vorba de unificarea eforturilor pentru aceste alegeri. Noi suntem în căutarea unui candidat unic, apolitic, care nu a mai făcut politică până acum, pe care să-l susțină toate partidele”, a declarat miercuri Dodon, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui Dodon, cei care nu vor îmbrățișa strategia propusă de PSRM vor face jocul Partidului Acțiune și Solidaritate. „Vor fi spoileri ai Maiei Sandu, așa cum am avut în fiecare campanie electorală. Cu ce candidat vom merge, vom decide toți împreună”, a adăugat Dodon.

În același context, socialistul spune că fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, ar putea fi acel candidat susținut de partidele de opoziție. „Nu am discutat cu nimeni despre aceasta, dar consider că Stoianoglo ar fi un candidat bun. Ne trebuie un președinte jurist, care cunoaște, respectă Constituția”, a conchis Dodon.

De menționat că alegerile prezidențiale vor avea loc în luna octombrie, simultan cu referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la UE. Maia Sandu a anunțat deja că va candida pentru al doilea mandat.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

05.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica penală sau ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md