03:44:56 07.12.2019
 
Stiri

Dodon este DERANJAT de faptul că la Chișinău este inaugurat Biroului de Legătură al NATO: „Graba aceasta comportă RISCURI sporite”

Politică 08.12.2017 10:15 Vizualizări1487 Autor: Ziarul National
Dodon este DERANJAT de faptul că la Chișinău este inaugurat Biroului de Legătură al NATO: „Graba aceasta comportă RISCURI sporite”

Președintele Igor Dodon este deranjat că astăzi la Chișinău este deschis Biroului de Legătură al NATO.

„Graba cu care Guvernul R. Moldova acționează în acest sens comportă riscuri sporite pentru securitatea națională a statului. Desigur, această activitate distructivă a Guvernului și a majorității parlamentare nu are menirea să consolideze suveranitatea, integritatea teritorială și independența R. Moldova”, spune șeful statului.

Citește și: LIVE VIDEO // Biroul de Legătură NATO, inaugurat la Chișinău

Potrivit președintelui, problemele de importanță majoră, cum ar fi cele ce țin de intensificarea colaborării cu blocurile militaro-politice, trebuie să fie supuse unor largi discuții în cadrul societății.

„Tendința poporului moldovenesc de a menține neutralitatea statului contribuie la stabilirea unui climat pașnic atât în țară, cât și peste hotarele ei. Scopul nostru este ca R. Moldova să fie un stat dezvoltat, democratic, stabil și unit”, a mai adăugat Dodon.

Anterior, prim-ministrul Pavel Filip a subliniat că deschiderea biroului NATO la Chişinău va aduce un nou suflu şi va contribui la lansarea noilor proiecte între Alianţă şi R. Moldova.

„R. Moldova, chiar dacă este un stat neutru conform Constituției, își dorește o colaborare foarte bună cu Alianța Nord-Atlantică pentru că noi vrem să avem o armată dezvoltată, pentru că noi ne dorim să fim un stat care poate asigura securitatea. În acest sens, eu nu cred că există o cale mai bună decât să înveți de la Alianța Nord-Atlantică. Pentru cei care sunt sceptici, pot doar să spun că neutralitatea nu înseamnă izolare”, a punctat Pavel Filip în cadrul unei conferințe comune cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante
Top stiri

Mihai 08.12.2017 11:08

Ii bolnav de tot ? Cine-l Închide gura odată acestui porc? Noi tindem spre UE, Sa plece in Rusia lui daca aici il deranjeaza dorințele noastre.

Inga 08.12.2017 11:10

Spre deosebirea de armata rusa din Transnistria, acest birou este unul civil.

Viorel 08.12.2017 11:15

Da de armata 14 ce stă de 25 de ani în Transnistria nu-i deranjat canalia ce este ? Doar cu sprijinul și ajutorul NATO ne putem întări capacitățile de apărare si securitate !

andrei 08.12.2017 11:26

anume ?? pot să nu construiască normal sediul după toate normele tehnice de securitate sau cum ?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2019 09:24 Nicolae Negru Cazul Filat: de la statul capturat la...

05.12.2019 16:01 Ziarul National Victor Chirilă // Ministrul de Extern...

04.12.2019 15:09 Ziarul National Victor Munteanu // Adevărații regizor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md