04:46:55 24.02.2020
 
Stiri

DOC // Noi DETALII despre „RĂZBOIUL” dintre Viorel Morari și Alexandru Stoianoglo. Ar exista două dosare instrumentate de PA în care ar figura apropiații actualului procuror general

Anticorupție 22.01.2020 14:18 Vizualizări3078 Autor: Ziarul National
DOC // Noi DETALII despre „RĂZBOIUL” dintre Viorel Morari și Alexandru Stoianoglo. Ar exista două dosare instrumentate de PA în care ar figura apropiații actualului procuror general


Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, a cerut recuzarea procurorului general, Alexandru Stoianoglo, însă Curtea Supremă de Justiție a respins ca neîntemeiată solicitarea acestuia. Viorel Morari explică printr-o cerere de recuzare de șapte pagini de ce pune la îndoială imparțialitatea lui Stoianoglo.

CITIȚI VIDEO // Exemple concrete: Procurorul general își cere SCUZE de la „sutele de cetățeni” care au fost urmăriți penal ILEGAL în ultimii ani de către procurori. MIMAREA combaterii corupției, arestări ilegale și învinuiți achitați pe bandă rulantă

Potrivit lui Morari, la Procuratura Anticorupție ar exista două dosare pe numele fratelui, dar și al unui cunoscut al procurorului general Stoianoglo. Un al motiv este că Stoianoglo a respins, nemotivat, recuzarea procurorilor de caz, la fel vizați în anumite cauze penale ale PA, dar și că procurorul general a venit cu acuzații la adresa lui Morari chiar în timpul interviului pentru ocuparea funcției obținute.

Citește și: Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție va sta 20 de zile în AREST: Viorel Morari îl acuză pe Dodon că ar fi comandat reținerea sa

CITIȚI și PRIMELE declarații ale lui Morari de când a fost încătușat: „O formă de a sustrage atenția de la alte chestii”

CITIȚI și Ajuns în fața judecătorilor, lui Morari i se amintește cum solicita „de mult prea multe ori” și „nejustificat” ARESTUL în privința altora: „Număr impunător de cazuri în care dumnealui personal a insistat asupra aplicării arestului, fără temei”

Un document făcut public de deschide.md relevă că Viorel Morari a depus o cerere de recuzare a lui Alexandr Stoianoglo, cerere înregistrată la Procuratura Generală. În documentul adresat Curții Supreme de Justiție, prin intermediul Procuraturii Generale, Morari spune că Stoianoglo i-a adus acuzații grave chiar în timpul interviului pentru funcția de procuror general. Ulterior, șeful de la PG ar fi declarat aceleași lucruri în cadrul unei emisiuni TV, „astfel încălcând prezumția nevinovăției”.

Citește și: O nouă VERSIUNE privind arestarea lui Morari: „Nu v-ați gândit că Dodon vrea să scape de „martori”?! Poate în 2017 ei ambii stăteau în fața lui Plahotniuc… Oare Plahotniuc mai are înregistrările din 2017?!”

Morari pune la îndoială obiectivitatea lui Stoianoglo și prin faptul că, în zilele în care a fost reținut, cei doi se aflau într-un litigiu de contencios administrativ, dar și că a respins cererile de recuzare ale procurorilor care instrumentează dosarul lui Morari. Potrivit lui Morari, procurorii respectivi au avut anterior cauze penale deschise la PA.

Citește și: DOC // Documentele care ar fi grăbit ARESTAREA lui Morari? Șeful PA s-a apucat serios de DOSARUL privind finanțarea PSRM din exterior la finele anului 2019, cerând de la Fisc informații despre MILIOANELE acordate către unii fruntași socialiști

Un alt capitol al acestor învinuiri se referă la două dosare deschise de PA pe numele unei rude de-a lui Stoianoglo și a unei persoane cunoscute.

Procurorul general oferă DETALII din cauza privind FINANȚAREA PSRM din exterior: Nicio acțiune procesuală timp de câțiva ani și, brusc, un grup de 66 de oameni ai legii pus să investigheze subiectul

În primul caz ar fi vorba despre ruda șefului Procuraturii Generale, care se numește Andrei Stoianoglo. PA ar fi deschis un dosar în 2017, pentru că Andrei Stoianoglo, fiind angajat la CRIS Registru, ar fi primit 500 de euro pentru facilitarea eliberării unui permis de conducere.

Al doilea caz se referă la dosarul în urma căruia a fost reținută fosta conducerea a taberei școlare „Lăstăraș”, unde fiicele lui Stoianoglo au participat activ ani la rând.

Conducerea Procuraturii Generale a respins acuzațiile lansate de Morari.

„Prin încheierea din 20 ianuarie 2020, Curtea Supremă de Justiție a respins, ca fiind neîntemeiată, cererea de recuzare a Procurorului General Alexandr Stoianoglo, înaintată la 16 ianuarie 2020, de către V. Morari. Încheierea nu este susceptibilă căilor de atac”, este reacția Procuraturii Generale.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md