08:33:55 23.09.2017
Stiri

(DOC) Igor Dodon REFUZĂ să promulge încă o lege adoptată de Parlament: „Am ajuns la concluzia că aceasta nu corespunde propunerilor elaborate”

Politică 07.09.2017 10:00 Vizualizări1906 Autor: Ziarul National
(DOC) Igor Dodon REFUZĂ să promulge încă o lege adoptată de Parlament: „Am ajuns la concluzia că aceasta nu corespunde propunerilor elaborate”

Președintele Igor Dodon refuză să promulge modificările legislative privind noile împuterniciri pentru administrația din Găgăuzia și a retrimis documentul în Parlament pentru a fi revizuit.

„Am primit spre promulgare proiectele de lege privind împuternicirile Găgăuziei. În urma examinării documentelor prezentate, am ajuns la concluzia că acestea nu corespund propunerilor elaborate de grupul de lucru al Parlamentului, Adunării Populare a Găgăuziei şi reprezentanţilor societăţii civile”, spune Dodon pe Facebook.

Șeful statului a precizat că a luat această decizie după ce s-a consultat cu başcanul Varlan Irina şi cu alţi reprezentanţi ai administraţiei Găgăuziei.

„Voi insista ca legile privind Găgăuzia să fie adoptate în redacția propusă de către grupul de lucru al Parlamentului, Adunării Populare a Găgăuziei şi reprezentanţilor societăţii civile”, a conchis Igor Dodon.


Menționăm că, în iulie curent, Parlamentul a votat pentru acordarea unui statut special Găgăuziei. Potrivit modificărilor la legislație aprobate, satele, comunele, orașele și municipiile din R. Moldova sunt autorități de nivelul unu, raioanele și municipiile Chișinău și Bălți - de nivelul doi, iar UTA Găgăuzia - administrație cu statut special.

De asemenea, autoritățile din UTA Găgăuzia vor putea rezolva problemele economice, politice, sociale și culturale ale regiunii, vor putea decide de sine stătător denumirile și componența localităților etc.

Parlamentul nu a votat, însă, în lectură finală modificările potrivit cărora orice schimbare a legislației care vizează Găgăuzia va putea fi făcută numai cu acordul Adunării Populare de la Comrat. Spicherul Andrian Candu a declarat că la acest proiect de lege se va reveni la sesiunea din toamnă, fiindcă este necesară asigurarea la ședință a unui cvorum de trei cincimi din numărul deputaților.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Oleg 07.09.2017 10:25

Filip le face drumuri Gagauzilor, dar Dodon ii lipseste de posibilitatea de a putea rezolva problemele economice, politice, sociale și culturale ale regiunii si de a decide de sine stătător denumirile și componența localităților.

Dragos 07.09.2017 11:24

Circul geo-paranoic al In-Amicilor pro-Estul Bolsoi, Plahoasca&Dodoasca, continua. Tipa unul, tipa doi, ca sa zica lumea ca-i razboi. De fapt, e o conspirativitate. Fiecare circar isi joaca rolul, conform scenariului scris in masturbatoria matroanei Plaha de la G-Bordel-Cunilingus.

Dinu 07.09.2017 13:04

Dodon e obligat s-o faca, daca nu o face nici pentru a doua oara atunci Guvernul poate sa-si asume legea data.

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că UE trebuie să revizuiască Acordul de asociere și să suspende finanțarea R. Moldova, după aprobarea sistemului electoral mixt?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md