06:28:03 08.12.2021
Stiri

DOC // Găgăuzii, alegeri independente de Chișinău: Socialiștii promovează un proiect de lege în Parlament care să decupleze UTA Găgăuzia de la sistemul electoral național

Actualitate 10.02.2021 10:58 Vizualizări1370 Autor: Ziarul National
DOC // Găgăuzii, alegeri independente de Chișinău: Socialiștii promovează un proiect de lege în Parlament care să decupleze UTA Găgăuzia de la sistemul electoral național


Socialiștii propun modificarea Codului Electoral prin completarea documentului cu o nouă prevedere despre „particularitățile organizării și desfășurării alegerilor în UTA Găgăuzia”.

Comisia juridică, numiri și imunități a avizat astăzi un proiect de lege semnat de desputații socialiști Fiodor Gagauz, Vlad Batrîncea, Corneliu Furculiță, Alexandr Suhodolski și Ivanna Koksal.

Astfel, socialiștii își doresc ca modalitatea organizării şi desfăşurării alegerilor în Adunarea Populară a Găgăuziei și a bașkanului Găgăuziei să fie stabilită prin acte ale Adunării Populare de la Comrat, în conformitate cu Legea cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei (Gagauz Yeri).

De asemenea, Adunarea Populară a Găgăuziei urmează să decidă totul vizavi de organizarea și desfășurarea alegerilor, inclusiv formarea organelor electorale ale UTA Găgăuzia.

CITIȚI și DOC // Un milionar cu afacere în Rusia ar putea deveni deputat PSRM, în locul lui Golovatiuc, trimis Ambasador la Moscova: A fost implicat într-o BĂTAIE la Vulcănești

„Comisia electorală centrală a Găgăuziei funcționează în mod permanent și are statut de persoană juridică, buget propriu, conturi de trezorerie și ștampilă cu simbolul UTA Găgăuzia. În limitele competenței sale, Comisia electorală centrală a Găgăuziei funcționează în mod independent în raport cu Comisia Electorală Centrală, administrația publică locală și alte autorități de stat. În cazul desfășurării alegerilor, Comisia Electorală Centrală va transmite, după data alegerilor, Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei date din Registrul de stat al alegătorilor, necesare pentru formarea registrului alegătorilor din unitatea teritorială autonomă a Găgăuziei”, sunt alte prevederi din inițiativa socialiștilor.

De asemenea, proiectul prevede modificări la Legea privind sistemul unic de remunerare în sfera bugetară, cu includerea nomenclatorului funcțiilor de personal ale Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 10.02.2021 12:16

De la bugetul national ar trebui decuplati autonomii.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md