04:25:18 12.08.2020
 
Stiri

DOC // Două ONG-uri apropiate PSRM-ului insistă pe EVACUAREA Pietrei comemorative din PMAN, care ţine loc viitorului monument al victimelor OCUPAȚIEI sovietice. Anterior și Dodon amenința că o va face „pietriș”

Actualitate 08.07.2020 18:00 Vizualizări1189 Autor: Ziarul National
DOC // Două ONG-uri apropiate PSRM-ului insistă pe EVACUAREA Pietrei comemorative din PMAN, care ţine loc viitorului monument al victimelor OCUPAȚIEI sovietice. Anterior și Dodon amenința că o va face „pietriș”


După ce președintele Igor Dodon a amenințat, în anul 2017, că va transforma în „pietriș” Piatra comemorativă din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), două structuri afiliate PSRM-ului îi cer primarului general al capitalei, ex-socialistului Ion Ceban, să evacueze piatra care ţine loc viitorului monument al victimelor ocupaţiei sovietice.

Citește și: O altă INIȚIATIVĂ SCANDALOASĂ a lui Dodon. Promite să facă PIETRIȘ din piatra comemorativă pusă în PMAN în memoria victimelor OCUPAȚIEI sovietice

Sindicatul colaboratorilor organelor de forță din R. Moldova și asociația „Nașa Rodina - Moldova” i-au expediat primarului Ion Ceban scrisori în limba rusă, prin care solicită evacuarea din PMAN a Pietrei comemorative, care a fost instalată în anul 2010, după ce președintele interimar de atunci, Mihai Ghimpu, a semnat un decret prin care ziua de 28 iunie 1940 a fost declarată „Zi a ocupaţiei sovietice” în R. Moldova.

Citește și: VIDEO // Liberalii au pus SANTINELE la Piatra comemorativă din PMAN: „Dodon vrea s-o transforme în pietriș luna aceasta. O vom apăra 24 din 24”

„PSRM-ul și structurile afiliate lor se iau, din nou, de Piatra comemorativa din PMAN. Comunismul și ocupația ne-au adus execuții în masă, arestări motivate politic, la foamete organizată, la deportări, la deznaționalizate, colonizare și multe alte tragedii și nedreptăți. Au fost peste 1 milion de victime omenești numai pe teritoriul Basarabiei și Bucovinei în urma intrării pe teritoriul nostru a tancurilor sovietice, la 28 iunie 1940. Fiecare familie a avut de suferit”, a menționat fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă.

Citește și: AVERTISMENTUL unui liberal pentru Dodon, care vrea să distrugă piatra comemorativă în memoria victimelor OCUPAȚIEI sovietice: „O să-și RUPĂ dinții”

Acesta a dat asigurări că, mai devreme sau mai târziu, în locul Pietrei comemorative va fi ridicat un monument în memoria tuturor victimelor ocupației sovietice, „așa cum am făcut în Scuarul Gării, în memoria deportaților”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Constantin 08.07.2020 18:46

Aceste doua "ong"-uri ar trebui ambele scoase in afara legii, iar membrii lor trimisi in Siberia, sa inteleaga si ei care a fost sensul monumentului din PMAN

ion 08.07.2020 23:56

psrm trebuie scos in afara legii si dizolvat, cum odata partidul comunist din rm, pentru aceleasi motive.

Vasile 09.07.2020 00:34

PIDARAM ne jiti s Rumanschim narodom. Peatra e ca simbol a poporului Roman fata de okupanti!

Sorin 09.07.2020 10:21

CE ARGUMENT CINIC! Curtea Constitutionala a mai declarat trupele de ocupatie ruse, drept neconstitutionale pe teritoriul R.Moldova.Ele ne incalca neutralitatea, pe care singuri rusii ne-au bagat-o pe gat si de ce nu sunt de urgenta evacuate, conform angajamentelor de la Istambul? JOS OCUPATIA!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md