09:39:54 18.05.2024
Stiri

DOC // Atracțiile turistice din centrul R. Moldova și din județul Galați, România, într-un GHID comun

Actualitate 05.04.2024 15:35 Vizualizări2748 Autor: Ziarul National
DOC // Atracțiile turistice din centrul R. Moldova și din județul Galați, România, într-un GHID comun


Atracțiile naturale sau obiectivele cultural-artistice din regiunea Centru a R. Moldova și din județul Galați, România, au fost adunate la un loc, într-un ghid util pentru turiștii care vor să viziteze aceste zone.

Ghidul a fost elaborat în cadrul rețelei de Centre de Informare Turistică, la care au contribuit mai multe muzee locale și raionale din centrul Republicii Moldova și din România.

Astfel, cele mai frumoase atracții și destinații turistice din regiunile Călărași, Criuleni, Galaţi, Orhei, Mereni de la Anenii Noi, Rezina, Strășeni și Șoldănești, pot fi descoperite în acest ghid, care propune inclusiv trasee turistice, nevalorificate în prezent de către companiile de turism.Din această resursă informațională veți afla „tainele” traseului transfrontalier „Intersecţii seculare între oameni, locuri și tradiţii”, ale localităţilor cu vechime de veacuri, peisajul fermecător al satelor străjuite de Codri, ale faimoasei civilizații a tracilor din cursul de mijloc al râului Nistru – Parcul preistoric Saharna-Ţiglău, ale drumului pietrarilor orheieni, veți cunoaște cea mai veche șosea din Basarabia etc.

Acest document a fost elaborat în cadrul proiectului „Valorificarea și sporirea vizibilităţii patrimoniului cultural și istoric în cadrul rețelei transfrontaliere de muzee - Centre de Informare Turistică (MuseumInfoTur), implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Centru din R. Moldova, împreună cu AO Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova și Asociația de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos” din Galați, România.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md