17:24:00 19.09.2020
 
Stiri

DOC // Atac raider asupra sanatoriului „Moldova” din Truskaveț? Scrisoarea medicului-șef al instituției

Actualitate 04.08.2020 16:01 Vizualizări1077 Autor: Ziarul National
DOC // Atac raider asupra sanatoriului „Moldova” din Truskaveț? Scrisoarea medicului-șef al instituției


Sanatoriul „Moldova” din orașul Truskaveț, Ucraina, ar fi supus unui atac raider, atenționează deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco.

Deputatul susține că a primit recent o scrisoare de la medicul-șef al sanatoriului „Moldova” din Truskaveț, Ucraina, V. Babeliuc, iar din aceasta ar rezulta că instituția, proprietate a statului Republica Moldova din Ucraina, „este supusă unui atac raider în scopul preluării”.

Mai exact, Babeliuc povestește în scrisoare că, pe 30 iulie curent, la sanatoriu au venit două persoane care s-au prezentat „noii proprietari” ai instituției și l-au demis. Aceștia au venit cu un document în limba ucraineană care arăta că sanatoriul aparține deja întreprinderii de stat „Medisan”, nu Cancelariei de Stat a R. Moldova, și era semnat de Eugen Buzgan, care nici nu ar fi angajat al „Medisan”.

CITIȚI și Ex-consilier al premierului Maia Sandu: Guvernul Chicu deblochează vânzarea sanatoriului „Moldova” de la Odesa și statul va rămâne cu doar 1,8 milioane de dolari din 10 milioane, cât valorează obiectivul: De tranzacție s-ar ocupa Andronachi

Deputatul Litvinenco anunță că va solicita Cancelariei de Stat, proprietarul sanatoriului, să verifice informația respectivă pentru a nu admite preluarea bunurilor statului, iar organelor responsabile - să cerceteze sub aspect penal informația respectivă.

„Sanatoriul „Moldova” este, între altele, unul dintre cele mai populare în stațiunea Truscaveț. Din complex face parte și unul dintre cele mai bune centre SPA din Ucraina. În infrastructura lui există și un solariu în aer liber, sală de cinema și de conferințe. Sanatoriul este amplasat la trei minute distanță de încăperea centrală cu ape minerale din Truscaveț. Cu alte cuvinte, clădirea reconstruită cu 12 etaje a pensiunii este un obiect care valorează milioane”, afirmă deputatul Litvinenco.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Nicolai 04.08.2020 18:06

Eșecuri economice sovietice pe care la ani și ani după ce au fost produse lumea încă mai încearcă a le descurca. Chiar ca pacoste acest sistem politic facand vraiște în logica economică. Ce mama dracului cata ceva moldovan pe la Ucraina ? Care era logica alta decat una sovietica cred sa faci lucruri de la o republica la alta si invers ! Piata comuna a lui Stalin (esenta si liantul URSS in acceptiune generala) nu are legatura cu logica asta ci cu vinde - cumpara și piața muncii (deci mecanisme traditionale). Ăștia au fost bani aruncați aiurea - mai sus - iar sunt dureri de cap și nu alta acum la ani distanță !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

18.09.2020 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // E posibilă refacerea...

15.09.2020 10:03 Ziarul National Alecu Reniță // Moldova are chipul și...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md