08:16:41 08.12.2021
Stiri

Diferența de TARIF la gazele naturale și energia termică, compensată INTEGRAL pentru toți cetățenii, nu doar pentru persoanele vulnerabile. Un partid parlamentar a înregistrat un proiect de lege în acest sens

Actualitate 20.10.2021 12:43 Vizualizări1460 Autor: Ziarul National
Diferența de TARIF la gazele naturale și energia termică, compensată INTEGRAL pentru toți cetățenii, nu doar pentru persoanele vulnerabile. Un partid parlamentar a înregistrat un proiect de lege în acest sens


Fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR” insistă ca statul să compenseze integral diferența de tarif pentru gazele naturale și energia termică, utilizate de către toți consumatorii casnici. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat la Parlament, a anunțat deputata Marina Tauber, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit Marinei Tauber, de compensații pentru gazele naturale și energia termică trebuie să beneficieze toți consumatorii casnici, indiferent de statutul social, și nu doar anumite pături sociale, mai exact, persoanele vulnerabile.

„Ce anume înțelege doamna prim-ministru Natalia Gavrilița prin cetățeni vulnerabili nu ne este clar, deocamdată. Cred că s-ar cere niște precizări în acest sens. Dar este evident că Guvernul caută modalități de a scăpa de ceilalți cetățeni și de a-i lăsa să se descurce singuri în fața acestei probleme complicate. Suntem deja la început de sezon rece, iar majoritatea oamenilor a pornit căldura. Deja din această lună, oamenii vor primi facturi pentru încălzire, iar la noi, știți bine, acestea nu sunt deloc mici. De exemplu, pentru un apartament cu două sau trei camere, oamenii achitau între 1 500 și 2 000 de lei lunar. O eventuală dublare sau triplare a sumelor din aceste facturi, pe fundalul creșterii exponențiale a prețului gazelor, îi va pune în mare dificultate pe majoritatea cetățenilor, în special pe cei cu venituri mici și medii, care sunt cei mai mulți”, a atras atenția deputatul Marina Tauber.

De asemenea, deputata a adăugat că cetățenii sunt puși în situația să îndeplinească foarte multe acte pentru a beneficia de compensații din partea statului. „Vorbim despre teancuri de documente și acte justificative și alte chestiuni umilitoare, care va demotiva o bună parte din potențialii beneficiari să apeleze la acest ajutor”, a declarat Marina Tauber.

Astfel, fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR” insistă ca proiectul de lege privind compensarea integrală a diferenței de tarif pentru gazele naturale și energia termică, pentru toți consumatorii, să fie examinat la următoarea ședință a Parlamentului, mai exact, joi, 21 octombrie. „Îndemnăm deputații din majoritatea parlamentară să analizeze atent solicitarea noastră și să nu o respingă din start așa cum fac de obicei. Dar dacă vor continua în același stil, să-și asume consecințele”, a conchis sursa citată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md