17:32:28 03.10.2023
Stiri

Dezvăluiri despre planurile Rusiei în Găgăuzia: „Am fost primul care a ținut în mână și a citit documentele strict secrete ale Moscovei despre înființarea Republicii Autonome Sovietice Socialiste Găgăuze”

Actualitate 29.05.2023 12:13 Vizualizări2369 Autor: Ziarul National
Dezvăluiri despre planurile Rusiei în Găgăuzia: „Am fost primul care a ținut în mână și a citit documentele strict secrete ale Moscovei despre înființarea Republicii Autonome Sovietice Socialiste Găgăuze” Facebook
Victor Strătilă


Planurile Moscovei de a crea enclave separatiste pe teritoriul R. Moldova sunt cunoscute, iar în contextul ultimelor evenimente din Găgăuzia sunt confirmate și de persoane care au văzut documente ale serviciilor secrete rusești.

Una dintre ele este și veteranul războiului de la Nistru, Victor Strătilă, care a participat, în anul 1990, la capturarea colonelului Țațurin, șeful Serviciului de contraspionaj al Armatei a 14-a din Transnistria.

„În anul 1990, am luptat pentru ca acest teritoriu să rămână în componența Republicii Moldova, iar când l-am capturat pe colonelul Țațurin, șeful Serviciului de contraspionaj al Armatei a 14-a, am fost primul dintre românii basarabeni care a ținut în mână și a citit documentele strict secrete ale Moscovei despre înființarea Republicii Autonome Sovietice Socialiste Găgăuze”, a scris Strătilă pe pagina sa de Facebook.

Acesta condamnă „atacul fără precedent, mârșav și tendențios asupra găgăuzilor” după ultimele alegeri din regiune, amintind că „găgăuzii au obținut legal autonomia în anul 1994 de la guvernanții moldoveni incompetenți, lași și fricoși în a soluționa problema găgăuză”.

„De la 1994 încoace, găgăuzii au fost abandonați de guvernele de la Chișinău și lăsați să se descurce singuri în problemele lor, motiv pentru care corupția și criminalitatea au făcut un tot întreg în administrarea acestui teritoriu. Încă din 1989, în teritoriul compact locuit de găgăuzi cu încuviințarea tacită a Chișinăului s-au conturat anumite elite naționale numite de găgăuzi, care de fapt sunt agenți de influență străină și aceștia prin manipulare influențează vectorul simpatiilor găgăuzilor... Așa că lăsați în pace găgăuzii, nu distorsionați situația reală și nu promovați ura națională, ci arătați concret cine se face vinovat de situația din acest teritoriu!”, este îndemnul lui Victor Strătilă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md