11:55:42 22.10.2020
 
Stiri

Despre deszăpezire, avantajele pandemiei și alegerilor fraudate

Actualitate 18.10.2020 11:37 Vizualizări1882 Autor: Ziarul National
Despre deszăpezire, avantajele pandemiei și alegerilor fraudate


Trustia, elegii politikoase

Ambasadorul Sorin Ioniță, se declară transfigurat în percepțiile sale de firesc, de bună-simțire și normalitate, din cauza că primarul Iv(an) Ceban a defilat cu câteva KAMAZ-uri second hand și instalații de deszăpezire elevețiene nou-nouțe în PMAN, în timp ce ajutoarele anti-coronavirus sosite din România au fost stopate sub podul de la Telecentru, ca să nu le vadă chișinăuenii de toate vârstele.

Cu toată considerația frățească, domnule Ambasador, comportamentul edilului nostru nu e lipsit de logică spontană și calcul managerial subtil. De la faptul că Covid-19 va răpune câteva zeci de mii de chișinăueni, scaunul primarului nu se va clinti din loc, ba chiar se va întări, după cum se va vedea în continuare. Pe când, dacă va ninge și nu se va curăța omătul, pierderile de capital politic vor fi mult mai mari.

Chiar și în condiții de exod, deficitul tehnic este resimțit mult mai acut decât deficitul demografic. Avem oameni în plus, asta vrea să spună primarul socialist. Și are dreptate. Dacă numărul chișinăuenilor s-ar reduce măcar în jumătate, ce economie enormă de resurse de tot felul ar avea primăria! Vă imaginați că volumul de deșeuri alimentare pe care trebuie să-l transporte serviciile de salubrizare s-ar reduce în două? Ca să nu mai vorbim de cele menajere.

Drumurile și trotuarele nu le-ar spăla atât de repede ploaia și ar ține mai mult. O pandemiuță ar micșora și numărul de pensionari și, corespunzător, cheltuielile pentru pensii, care sunt o povară tot mai mare… Așa că România nu i-a făcut bine, ci rău tovarășului Ceban, venind repede cu mijloace de luptă împotriva pandemiei, și, prin urmare, trebuie să-și asume consecințele. Să spună „mulțumesc” că a fost primită sub pod, că în general i s-a permis intrarea în republicuța cu viitor.
Acum stau și mă gândesc de ce l-a supărat pe sfinxul MID-ului, Serghei Lavrov, faptul că Ambasadorul american Dereck J. Hogan îi recomandă lui Dodon să organizeze alegeri libere și corecte? Crede liricul cap al diplomației ruse că alegerile libere și corecte sunt avantajoase doar pentru partidele proeuropene și dezavantajează partidele proruse și că poporul moldav o să-și poată hotărî liber soarta numai dacă alegerile nu vor fi libere?
Al vostru cremdesivir, stereoid, Ion Buraga
Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.10.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine îl salvează pe ...

16.10.2020 08:58 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vaca lui Lavrov

12.10.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine mai are nevoie ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md