20:15:39 18.02.2020
 
Stiri

Deputatul care va vota ÎMPOTRIVA moțiunii de cenzură, chiar dacă recunoaște că Blocul „ACUM” a „contribuit direct” la consolidarea pozițiilor lui Dodon și PSRM

Politică 09.11.2019 18:22 Vizualizări7934 Autor: Ziarul National
Deputatul care va vota ÎMPOTRIVA moțiunii de cenzură, chiar dacă recunoaște că Blocul „ACUM” a „contribuit direct” la consolidarea pozițiilor lui Dodon și PSRM


După ce au acaparat SIS-ul, SPPS, CNA, Curtea Constituțională, Ministerul Apărării, ca instituții fundamentale ale statului, președintele Igor Dodon, „cel mai fidel și docil reprezentant al Federației Ruse în Republica Moldova”, dar și socialiștii lui au pornit „lupta finală” pentru subordonarea justiției, înțelegând că un eventual eșec în acest domeniu îi va plasa în „alături de Plahotniuc, Platon, Șor, Filat și alții din aceeași categorie”.

De această părere este deputatul Blocului „ACUM”, Iurie Reniță, care anunță că va vota împortriva moțiunii de cenzură înregistrată de socialiști în Parlament,

„Cochetarea socialiștilor cu Blocul ACUM pe unele aspecte ale justiției n-a durat prea mult, deoarece abordările noastre de reformare a justiției au fost și sunt unele responsabile și foarte serioase, pornind de la realitățile dezastruoase din acest domeniu. Conștientizând perfect acest pericol, care îi va afecta în modul cel mai direct, Dodon și socialiștii lui au utilizat și au pus în aplicare toate „tehnologiile" din arsenalul lor autohton, dar și cel străin, pentru a compromite toate concursurile, care, în esență, aveau obiective foarte clare – identificarea celor mai buni profesioniști și experți în domeniul justiției”, scroe deputatul pe Facebook.

Reniță adaugă faptul că pierderea influenței directe asupra justiției ar fi însemnat deconspirarea și developarea tuturor ilegalităților comise de Igor Dodon și PSRM atât în campania prezidențială din 2016, cât și în scrutinele ulterioare prin intermediul diferitor offshore-uri și fundații – gen Bahamas, „Din suflet" a Primei Doamne și multe altele.

„Este clar că aceste ilegalități incontestabile nu puteau fi pedepsite, deoarece a existat, din 2016 până nu demult, o perfectă coabitare a PSRM cu PDM, sub umbrela ocrotitoare a lui Plahotniuc. De vreme ce situația politică actuală este diferită, socialiștii lui Dodon nu vor ceda, în niciun caz, lupta pentru subordonarea justiției. Lucrurile sunt foarte clare și mult prea evidente; doar naivii pot face abstracție de aceste realități.

Totodată, trebuie să recunoaștem că nu fără contribuția directă a Blocului ACUM Igor Dodon și PSRM și-au consolidat foarte mult pozițiile în toate domeniile. Au fost comise mai multe erori și cedări impardonabile, mai cu seama în privința lui Igor Dodon, care, actualmente, dirijează cu toate și cu toți. Și nu doar din lipsă de experiență și expertiză a reprezentanților ACUM în structurile statului. Înțeleg perfect decizia de a proceda la formarea temporară a unei majorități parlamentare pentru debarcarea sistemului corupt al lui Plahotniuc, dar nu și fraternizarea totală a unor ACUM-iști cu socialiștii lui Dodon doar de dragul menținerii la putere. Sunt frapat și profund decepționat de aceste realități. Administrarea responsabilă a treburilor statului nu este echivalentul managementului unor ONG-uri. Există o diferență enormă între administrarea statului și cea a organizațiilor non-guvernamentale. Este regretabil că acest fapt n-a fost înțeles sau chiar ignorat cu bună știință”, continuă Reniță.

Deputatul cerede că, în actuala conjunctură politică, se impune o nouă abordare - „promovarea consecventă și fără ezitări a intereselor noastre naționale și a celor europene, excluzând, în continuare, cazurile regretabile de fraternizare cu socialiștii lui Dodon”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

14.02.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul Ciocoi, primu...

10.02.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Candidatul comun al ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md