05:32:43 02.07.2022
Stiri

Deputații suspectați de ÎMBOGĂȚIRE ilicită, corupere activă și pasivă, ar putea rămâne fără imunitate parlamentară: „Schemele de corupție ne-au dus faima în întreaga lume, iar în multe din acestea au fost implicați chiar DEPUTAȚII”

Actualitate 18.05.2022 16:14 Vizualizări1890 Autor: Ziarul National
Deputații suspectați de ÎMBOGĂȚIRE ilicită, corupere activă și pasivă, ar putea rămâne fără imunitate parlamentară: „Schemele de corupție ne-au dus faima în întreaga lume, iar în multe din acestea au fost implicați chiar DEPUTAȚII”


Imunitatea deputaților va fi exclusă în cazul infracțiunilor de corupere activă sau pasivă, trafic de influență, exces sau abuz de putere, îmbogățire ilicită și spălare a banilor. Mai mult, în cazul acestor acuzații aduse deputatului, nu va mai fi necesară încuviințarea Parlamentului pentru transmiterea cauzei în judecată, reținerea, arestarea sau percheziționarea persoanei.

Cabinetul de miniștri a avizat pozitiv, în ședința de astăzi, inițiativa legislativă privind modificarea articolului 70 din Constituția R. Moldova.

Proiectul a fost avizat anterior și de Curtea Constituțională, care a menționat că acesta ar putea impulsiona lupta adevărată împotriva corupției și va ridica încrederea societății în instituțiile statului.

„Ani la rând am fost martorii schemelor frauduloase, prin care unii s-au ales cu averi de milioane pe care nu le-au putut justifica, iar cetățenii au fost sărăciți. Aceste scheme de corupție ne-au dus faima în întreaga lume. Din păcate, în multe din aceste scheme au fost implicați chiar deputații”, a menționat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

Potrivit lui, Parlamentul trebuie să repare acum această greșeală.

„Nu trebuie să mai admitem ca unii aleși ai poporului să profite de imunitate și să continue să-și facă propriile interese în detrimentul cetățenilor. Nu este echitabil ca deputații, cei care reprezintă interesele poporului, să aibă imunitate parlamentară când e vorba de corupție la nivel înalt. Sper mult că Parlamentul va vota acest proiect, or legislativul nu trebuie și nu poate să fie pentru deputați un refugiu și o garanție că pot sta liniștiți fără a fi trași la răspundere”, a conchis ministrul.

Recent, deputații socialiști și comuniști au acuzat guvernarea de „populism” atunci când solicită excluderea imunității parlamentarilor și au anunțat că nu vor vota inițiativa.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.07.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre sancțiuni

27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

24.06.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // În epicentrul bătăli...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md