04:43:56 08.12.2021
Stiri

Deputații PSRM și ai Partidului Șor vor legalizarea limbii ruse în Parlament

Actualitate 10.02.2021 11:31 Vizualizări1377 Autor: Ziarul National
Deputații PSRM și ai Partidului Șor vor legalizarea limbii ruse în Parlament


Proiectele hotărârilor și deciziilor Biroului permanent al Parlamentului ar putea fi emise nu numai în limba română, ci și în cea rusă.

Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități, condusă de socialistul Vasile Bolea, a avizat astăzi un proiect de lege în acest sens propus de Partidul Șor.

CITIȚI și Socialistul Bolea a făcut Parlamentul să râdă în hohote, deși discuta un subiect FIERBINTE: „Dacă e vorba să facem o proporție între 15 și 16, e clar că 16 e cam mai mult decât 15...”

Deputații lui Ilan Șor afirmă că Parlamentul dispune de traducători autorizați și traducerile în limba rusă nu ar fi o problemă și nu ar necesita cheltuieli mai mari de la bugetul de stat decât în prezent.

Proiectul urmează a fi supus dezbaterilor în plenul Legislativului.

CITIȚI și DOC // ARGUMENTELE Curții Constituționale: „Tratamentul preferențial al limbii ruse în comparație cu celelalte limbi ale minorităților etnice, prin poziționarea ei la nivelul limbii de stat, contravine articolului 13 din Constituție”

Amintim că Legea nr. 234 din 16 decembrie 2020 cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova, aprobată în mare grabă de către deputații socialiști, împreună cu cei ai Partidului Șor și transfugii din Partidul Democrat, a fost declarată neconstituțională de către Înalta Curte.

Curtea Constituțională a stabilit, în anuarie 2021, că „tratamentul preferențial al limbii ruse în comparație cu celelalte limbi ale minorităților etnice, prin poziționarea ei la nivelul limbii de stat, contravine articolului 13 din Constituție”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md