05:54:14 06.04.2020
 
Stiri

Defectul ascuns al WhatsApp care îţi poate DISTRUGE VIAŢA şi te poate face să renunţi imediat la folosirea aplicaţiei

Știri 03.03.2020 08:30 Vizualizări1147 Autor: Ziarul National
Defectul ascuns al WhatsApp care îţi poate DISTRUGE VIAŢA şi te poate face să renunţi imediat la folosirea aplicaţiei


WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicaţii folosite în prezent, cu peste 1,5 miliarde de utilizatori. În perioada recentă, au început să apară mai multe întrebări despre tehnologia de încriptare a aplicaţei.

De exemplu, un specialist al publicaţiei internaţionale Forbes a scris despre faptul că chaturile de pe WhatsApp pot fi găsite cu uşurinţă datorită faptului că motorul de căutare Google indexa inkuri către conversaţii ce se presupunea că sunt private.

Specialişti în intimitatea online s-au revoltat după ce s-a descoperit că numere de telefon ale 48 de participanţi dintr-un grup de chat între organizaţii non-guvernamentale acreditate de Naţiunile Unite au fost dezvăluite, scrie businessmagazin.ro.


Din senin însă, linkurile către conversaţii nu au mai fost disponibile pe Google. O sursă a Forbes a declarat că acesta este un efect al unei schimbări tacite făcute de proprietara WhatsApp, Facebook, în ideea de a împiedica indexarea conversaţiilor de către Google.

A fost o mişcare binevenită, chiar dacă a fost una făcută fără transparenţă. Totuşi, linkurile către chaturile WhatsApp sunt în continuare disponibile pe alte motoare de căutare. Mai rău, Facebook a declarat cercetătorului din securitate care a descoperit această problemă, demumit in online HackrzVijay, că problema este „decizie intenţionată referitoare la produs şi administratorii de grupuri „pot să invalideze linkul dacă îşi doresc asta”.

Problema nu va dispărea prea curând - jurnalistul axat pe multimedia al publicaţiei germane Deutsche Welle, Jordan Wildon, unul dintre cei care au descoperit această problemă, a aratat săptămâna aceasta că peste 60.000 de grupuri sunt în continuare accesibile online. Articolul detaliază modul în care un cercetătpr în securitate, Lav Kumar, a descoperit că informaţia era în continuare disponibilă publicului larg în arhivele publice ale internetului. Wildon a testat la întâmplare peste 1.000 de linkuri şi a descoperit că jumătate dintre acestea erau chat-uri active.

„Chiar şi fără să te alături activ unui grup, numele acestuia, imaginea şi numărul de telefon al creatorului acestuia sunt disponibile pentru toată lumea”, reiese din articol. Mai rău decât atât, „este posibil să vezi numerele de telefon a până la 256 de participanţi, precum şi alte informaţii şi adăugarea numerelor contactelor unei persoane poat esă dezvăluie numele lor în aplicaţie.”

WhatsApp a declarat pentru DW: „Arătăm toate numerele în grupuri pentru siguranţa oamenilor, astfel încât să ştie cine va primi mesajele.” Marile organizaţii au început deja să nu mai folosească atât de mult WhatsApp - dacă foloseşti funcţia de grup pentru chaturi la locul de muncă, devii vulnerabil - unele companii din UE ii instruiesc deja pe angajaţi să folosească Signarl, o altă aplicaţie, destinată conversaţiilor în siguranţă; la fel este şi Wickr.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.04.2020 18:14 Ziarul National Victor Chirilă // Creditul rusesc est...

03.04.2020 09:36 Nicolae Negru Nicolae Negru // Starea de sănătate a...

30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md