01:39:40 19.11.2018
 
Stiri

Declarație SIMBOLICĂ de reUnire a R. Moldova cu România, semnată în Parlamentul European. George Simion: „Unificarea va fi un exemplu de succes al forței UE de transformare a țărilor vecine”

Știri 06.09.2018 15:18 Vizualizări937 Autor: Ziarul National
Declarație SIMBOLICĂ de reUnire a R. Moldova cu România, semnată în Parlamentul European. George Simion: „Unificarea va fi un exemplu de succes al forței UE de transformare a țărilor vecine”

Problemele românilor din afara graniţelor au fost discutate miercuri în cadrul unei conferințe organizate în Parlamentul European, la finalul căreia toţi cei prezenţi, inclusiv primari din R. Moldova, au fost invitaţi să semneze o declaraţie simbolică de ReUnire a Republicii Moldova cu România.

În timpul intervenției sale din cadrul conferinţei cu genericul „România şi regiunile istorice în anul centenar: Cultură, identitate, valori europene”, organizată de europarlamentarul român Mircea Diaconu, la iniţiativa Platformei Unioniste „Acţiunea 2012”, președintele acestei organizații, George Simion, a declarat că există mai multe argumente de ordin istoric, cultural, lingvistic, spiritual, dar și economic sau social pentru reUnirea celor două state românești, despărțite prin pactul Ribbentrop-Molotov.

„Statul R. Moldova este un stat eșuat, în care democrația nu se respectă, iar valorile europene sunt folosite ca propagandă”, a spus George Simion, făcând referire și la evenimentele legate de protestul unioniștilor din 1 septembrie de la Chișinău.

Potrivit lui George Simion, bugetul anual al R. Moldova este cu mult mai mic decât al multor județe din România.

„Pentru a aduce nivelul de trai din R. Moldova la un nivel comparabil cu cel din România, e nevoie de 1,5% din PIB-ul României timp de opt ani. Nu este un efort mare, mai ales că R. Moldova are 75% din comerțul său exterior orientat către UE”, a argumentat liderul Platformei „Acțiunea 2012” în Parlamentul European.

„Unificarea celor două state românești, când va avea loc, va fi un exemplu de succes al forței UE de transformare a țărilor vecine”, a continuat Simion.

În cadrul aceluiași eveniment, reprezentanți ai românilor din Ucraina și Serbia au vorbit despre problemele etnicilor români ale căror drepturi la propria limbă, istorie şi cultură le sunt încălcate de autorităţile statelor în care locuiesc.

Tot ei au spus că România nu este prezentă acolo și face prea puţin pentru a-i proteja, școlile cu predare în limba română în statele cu comunităţi istorice de români sunt tot mai puţine, iar etnicii români sunt tot mai mult asimilaţi.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

12.11.2018 09:18 Nicolae Negru O altă perspectivă asupra furtului mi...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md