20:37:30 21.07.2024
Stiri

DECLARAȚIE // ,,R. Moldova este o țară pașnică, care nu amenință pe nimeni. Vrem să avem parteneri care ne respectă suveranitatea și integritatea teritorială și ne ajută să devenim un stat puternic"

Actualitate 11.07.2024 08:04 Vizualizări1402 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // ,,R. Moldova este o țară pașnică, care nu amenință pe nimeni. Vrem să avem parteneri care ne respectă suveranitatea și integritatea teritorială și ne ajută să devenim un stat puternic


Republica Moldova este un stat neutru și trebuie să fie capabilă să-și protejeze pacea și siguranța.

Declarația îi aparține președintei Maia Sandu și a fost făcută după discuțiile purtate miercuri la Președinție cu ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi.

,,În discuția cu ministrul Nosatîi, am accentuat importanța eforturilor noastre de a menține pacea acasă și de a crește reziliența instituțiilor în contextul războiului din țara vecină. Republica Moldova este un stat neutru, acest lucru este consfințit în Constituție și toate acțiunile noastre în domeniul apărării respectă principiul neutralității. Pentru că suntem un stat neutru, trebuie să fim capabili să protejăm pacea și siguranța acasă. Antreprenorii, investitorii, dar, mai ales, toți cetățenii noștri trebuie să se simtă în siguranță în R. Moldova. Prin urmare, avem obligația de a construi o armată națională modernă, dotată corespunzător, de care cetățenii să fie mândri", susține șefa statului.

Maia Sandu apreciază eforturile Armatei Naționale de a-și spori capacitățile de apărare și contribuția la pacea și securitatea regională.

,,Militarii noștri demonstrează profesionalism și un nivel înalt de pregătire, fiind apreciați în operațiunile de menținere a păcii la care iau parte. Ei sunt ambasadorii noștri în lume, demonstrând angajamentul republicii noastre pentru pace la nivel regional și global", a punctat președinta.

Șefa statului a adăugat că,,Republica Moldova este o țară pașnică, care nu amenință pe nimeni".

,,Vrem să avem parteneri care ne respectă suveranitatea și integritatea teritorială și ne ajută să devenim un stat puternic. Obiectivul nostru de țară - aderarea la Uniunea Europeană - pornește anume de la garanția păcii, unde țările trăiesc în bună înțelegere de peste 70 de ani", a mai scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md