07:55:34 16.07.2018
 
Stiri

DECLARAȚIE // Pentru extinderea gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău, este nevoie de susținerea PUTERNICĂ a acestui obiectiv de către guvernarea din R. Moldova

Știri 11.08.2017 14:17 Vizualizări1749 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // Pentru extinderea gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău, este nevoie de susținerea PUTERNICĂ a acestui obiectiv de către guvernarea din R. Moldova Radio Chișinău

Extinderea gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău, a cărei finalizare este prevăzută către sfârșitul anului 2018, este un termen real, consideră Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

Într-un interviu pentru Radio Chișinău, diplomatul a spus că la București există deplina susținere a acestui obiectiv, dar este nevoie de aceeași susținere puternică și pe malul stâng al Prutului.

„La sfârșitul lunii trecute, a avut loc o reuniune tehnică la nivel de secretari de stat la București, la care au participat reprezentanți ai ministerelor de resort din România și din Republica Moldova, împreună cu experții principalelor companii care sunt responsabile de interconexiune energetică. Cu acel prilej, cele două părți au convenit asupra unui calendar comun de acțiuni, care presupune parcurgerea unor etape. În ceea ce ne privește pe noi, cei de pe malul drept al Prutului, vă asigur că există deplina susținere politică a acestui proiect, de altfel suntem deschiși să promovăm obiectivul respectiv de interconexiune energetică în termenul agreat”, a spus Ambasadorul pentru sursa citată.

CITIȚI și România, GATA să investească în interconectarea rețelelor de transport de gaze și energie electrică cu R. Moldova

Gazoductul Iași-Ungheni interconectează rețele de gaz din România și Republica Moldova și a fost inaugurat la 27 august 2014. În prezent, Republica Moldova, în virtutea parametrilor tehnici existenți, importă prin acest gazoduct peste 1,1 milioane de metri cubi de gaze naturale din România.

După construcția fazei a doua a gazoductului până la Chișinău, acesta va avea o capacitate maximă de transportare de 1,5 miliarde de metri cubi de gaze pe an.

Construcţia gazoductului Ungheni-Chişinău va costa în total circa 113 milioane de euro, bani acordați de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Banca Europeană de Investiţii, de România, dar și o contribuție a Guvernului de la Chișinau.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Oleg 11.08.2017 15:30

Noi trebuiesa urgentam acet proces de conexiune energetica cu UE-ul.

Mihai Melnic 11.08.2017 17:28

Binomul Rusiei, Plahatniuc-Dodon, are o frica fata de Gazoduct. Ca prin el sa nu curga gaz din Romania, ci Unionism si Romanism!!

Polilogu 11.08.2017 19:12

NENE OLEG ! SA nu uiti nicio clipa ca drumul RM spre UE trece prin ROMÂNIA ! CU CONEXIUNE ENERGETICA CU TOT !!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2018 09:26 Nicolae Negru Cine pune sare pe „rana” Rusiei și de...

09.07.2018 09:16 Nicolae Negru Plahotniuc strâns cu ușa, Dodon ascuns

06.07.2018 09:19 Nicolae Negru Implacabila rezoluție a Parlamentului...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md