21:32:01 19.09.2020
 
Stiri

DECLARAȚIE // În timp ce liderii europeni dezbat la Sibiu viitorul Europei, Dodon agită pe străzile Chișinăului fantomele trecutului sovietic

Politică 09.05.2019 14:11 Vizualizări2718 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // În timp ce liderii europeni dezbat la Sibiu viitorul Europei, Dodon agită pe străzile Chișinăului fantomele trecutului sovietic Vasile Botnaru // Facebook


„Dacă la Sibiu se decide viitorul UE și al cetățenilor europeni, inclusiv al basarabenilor care dețin cetățenia română, la Chișinău Dodon ne arată și el cam ce viitor poate oferi acestei bucăți de pământ: sărăcie, minciună și slugărnicie în fața Rusiei”.

De această părere este președintele executiv al Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, care invită cetățenii R. Moldova să nu sărbatorească astăzi „ziua propagandei ruse, ci ziua Independenței României și a Europei din care prietenii lui Dodon ne-au smuls nu cu forța dreptului, ci cu dreptul forței”.

„27 de țări în frunte cu președinte Klaus Iohannis, asistat de Angela Merkel și Emmanuel Macron, vor dezbate și decide astăzi viitorul Europei în România, la Sibiu. Este primul summit european desfășurat în afara capitalelor europene și un succes al președintelui Iohannis, al diplomației românești în general care dă, încă o dată, dovada profesionalismului său.

În acest timp, la Chișinău, Igor Dodon, nebăgat în seamă de niciun lider european, agită pe străzile Chișinăului fantomele trecutului sovietic, spune el, învingător. Cât de învingători au fost rușii se poate vedea cu ochiul liber în nivelul de trai din Germania și Rusia. Așa de învingători au fost rușii, încât emigrează pentru a-și câștiga pâinea la cei pe care, cred ei, i-au învins.

Dacă la Sibiu se decide viitorul UE și al cetățenilor europeni, inclusiv al basarabenilor care dețin cetățenia română, la Chișinău, Dodon ne arată și el cam ce viitor poate oferi acestei bucăți de pământ: sărăcie, minciună și slugărnicie în fața Rusiei”, a scris Anatol Șalaru pe Facebook.

Politicianul amintește declarația lui Mihai Kogălniceanu din ziua de 9 Mai 1877: „Suntem independenți, suntem națiune de sine stătătoare”, și faptul că, pe 9 Mai 1950, Robert Schuman citea declarația ce punea bazele creării Uniunii Europene.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

18.09.2020 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // E posibilă refacerea...

15.09.2020 10:03 Ziarul National Alecu Reniță // Moldova are chipul și...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md