07:15:00 23.03.2019
 
Stiri

DECLARAȚIE: „În R. Moldova are loc un nou experiment social care vizează crearea unei națiuni civice moldovenești, diferită de națiunea română”

Politică 16.06.2018 18:23 Vizualizări4098 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE: „În R. Moldova are loc un nou experiment social care vizează crearea unei națiuni civice moldovenești, diferită de națiunea română” Facebook

„Astăzi, în Republica Moldova are loc un nou experiment social care vizează crearea unei națiuni civice moldovenești, diferită de națiunea română. Actori majori ai sistemului internațional colaborează excelent pentru fixarea Basarabiei în zona tampon dintre Rusia și UE. A spune în an centenar că reunirea celor două state românești nu este viabilă și că ne vom revedea, poate, peste 30 de ani în UE, este un mod de a spune: Nu vă dorim acasa! Este o nouă cedare a Basarabiei!”, este de părere directorul executiv al Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru.

Liderul PUN a declarat astăzi, la Congresul Partidului Mişcarea Populară (PMP) din România, care şi-a ales un alt preşedinte, după ce Traian Băsescu s-a retras din prima linie a partidului, locul său fiind luat de singurul candidat, Eugen Tomac, că la 100 de ani de la realizarea Marii Uniri, România continuă să fie victima pactului Ribbentrop-Molotov, iar poporul român continuă să fie despărțit de granițe nedrepte.

„România este astăzi țară membră UE și NATO, dar Basarabia a rămas in aceeași zonă gri, în care am fost aruncați de pactul ruso-german care, se pare, funcționează și astăzi. Pentru noi, românii basarabeni, singura perspectivă reală o reprezintă revenirea în granițele firești ale României Mari. Din păcate, dintre toate prtidele care populează eșicherul politic de la București, doar PMP-ul și-a asumat reîntregirea ca obiectiv. Toate celelalte partide de la Bucuresti continuă să ne vândă iluzia integrării europene și a revederii celor două state romanesti în UE”, a acuzat Șalaru.

În opinia liderului PUN, Unirea este posibilă, dacă elitele de la București își vor asuma plenar acest obiectiv de țară, mai ales că reunirea Basarabiei cu România este o necesitate atât pentru românii basarabeni, cât și pentru București.

„O Republică Moldova abandontă la marginea Europei, la cheremul Rusiei revanșarde, într-un context măcinat de conflicte active și înghețate, va deveni, nu peste mult timp, o problemă de securitate pentru România”, a mai declarat Anatol Șalaru.

Menționăm că Traian Băsescu a primit, sâmbătă, la Congresul extraordinar al formaţiunii, titlul de preşedinte de onoare al PMP.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!ion SLUGOIUL lui SATANputin 16.06.2018 21:10

Vorbă veche ROMÂNEASCĂ:Să sugă MOLOTOVENII PULA ROMÂNILOR că Basarabia E ROMÂNIA de est și România de est(Basarabia)este în plină REUNIFICARE Cu Țara Noastră MAMĂ ROMÂNIA!

ROMÂNIA REÎNTREGITĂ 2018 16.06.2018 21:07

Cască ochii TROLL KGB ”ion”(IVAN) ( ”moldovenizat”-a se citi RUSIFICAT de Călăii OCUPANȚI ruși): ***NU EXISTĂ LIMBA MOLDOVENEASCĂ*** Este O MINCIUNĂ RUSEASCĂ a călăului ocupant STALIN!!!! ***NU EXISTĂ POPOR MOLDOVENESC*** Este O MINCIUNĂ RUSEASCĂ a călăului ocupant STALIN!!!! ***NU EXISTĂ REPUBLICA MOLDOVA*** Este O MINCIUNĂ RUSEASCĂ a călăului ocupant STALIN!!!! *** Există doar LIMBA ROMÂNĂ,POPORUL ROMÂN şi ROMÂNIA, urmaşa Daciei ROMANE şi a ROMEI Împăratului Nostru TRAIAN!*** ***Destinul nostru,al ROMÂNILOR basarabeni, este unul singur: ROMÂNIA RE-ÎNTREGITĂ!!!!!ACUM.*** Ai căscat ochii TROLULEkgb ? Tovarășe ”ion”(IVAN)=RUSIFICATOR viclean,mincinos numit ”STATALIST-moldovenist”,care iei apă în gură când auzi SFINTELE NUME STRĂMOȘEȘTI: ROMÂNIA,ROMÂN,ROMÂNESC,ROMÂNEȘTE,bagă la bostan: 2018-REUNIFICAREA României de est(Basarabia) cu Țara Noastră MAMĂ ROMÂNIA este în plină desfășurare !

Pristanda 17.06.2018 21:35

Vor veni vremuri ...căcăcioase de tot pentru statalistii molotoveni (INDIFERENT DE CULOARE) . Cu societatea lor civilă cu tot . SE VA VEDEA CAT DE CURAND ! Romania nu are nevoie de un ...dusman fratesc in coastele sale !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2019 09:51 Nicolae Negru Alegerile s-au încheiat, dar campania...

18.03.2019 09:17 Nicolae Negru După politica turtei dulci, vine poli...

15.03.2019 09:23 Nicolae Negru Când „principialitatea” politicienilo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce coaliție de guvernare credeți că va fi formată în R. Moldova după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md