15:28:05 18.05.2024
Stiri

DECLARAȚIE // „Dodon va RUPE MAJORITATEA, dar nu cedează procurorul general. El l-a băgat în SPITAL pe Harunjen”

Politică 08.07.2019 11:11 Vizualizări3617 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // „Dodon va RUPE MAJORITATEA, dar nu cedează procurorul general. El l-a băgat în SPITAL pe Harunjen”


Liderul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, este convins că președintele Igor Dodon, liderul neformal al PSRM, ar vrea să-și instaureze propriul regim, iar pentru asta ar avea nevoie de funcția de procuror general. Astfel, șeful statului chiar ar fi gata să rupă alianța cu PSRM – „ACUM”, pentru ca să aibă omul său în fruntea Procuraturii Generale.

„Dodon l-a băgat în spital pe Harunjen. Pe 3 iulie, la recepția Ambasadei SUA, Harunjen era bine sănătos, era chiar în spatele meu, la coada de la intrare. Dintr-odată, în mijlocul verii... la spital. Ministrul Sănătății nu vrea să-i facă o vizita și să constate că e fictivă internarea? Este evident că Dodon, în pixul căruia sta demiterea procurorului general, pentru a nu avea presiune din partea „ACUM” în acest sens, l-a trimis în spital pe Harunjen. Or, în perioada concediului de boală nimeni nu poate fi demis. Astfel, Dodon stă bine merci și se joacă, ilegal, cu puii de căprioară, la Condrița”, spune Chirtoacă.

Politicianul explică de ce Igor Dodon ar avea nevoie să tergiverseze demiterea lui Eduard Harunjen. „Pentru că este lungă lista de încălcări și se teme. Vrea să-și instaureze propriul regim, cum a făcut-o Plahotniuc. Astfel, am ajuns în același punct, ca si noi PL-ul cu PLDM și PD, când noi ceream procuror european, iar ei nu au vrut, din aceleași motive ca și Dodon azi.

Notați și țineți minte: Dodon rupe majoritatea, dar nu cedează procurorul general. El are multe de ascuns. Cel mult, poate merge la înlocuirea lui Harunjen, după obținerea asigurărilor și controlului în Consiliul Superior al Procurorilor, cu un altul, loial și obedient. ACUM trageți concluzii. Fără consolidarea forțelor unioniste și proeuropene, riscurile sunt mari”, a conchis Chirtoacă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md