21:29:00 16.05.2021
 
Stiri

DECIS // Testul PCR negativ la COVID-19 rămâne OBLIGATORIU la intrarea pe teritoriul R. Moldova, chiar dacă a fost anulată starea de urgență

Actualitate 30.04.2021 09:20 Vizualizări2006 Autor: Ziarul National
DECIS // Testul PCR negativ la COVID-19 rămâne OBLIGATORIU la intrarea pe teritoriul R. Moldova, chiar dacă a fost anulată starea de urgență


Moldovenii care vor veni acasă de Paște trebuie să prezinte la frontieră testul PCR negativ la COVID-19, în pofida faptului că a fost anulată starea de urgență. Decizia a fost luată de Comisia Națională pentru Sănătate Publică (CNESP).

„Rămân în vigoare toate măsurile de trecere a frontierei de stat cu prezentarea, la intrarea în R. Moldova, a testului PCR negativ la COVID-19 efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării sau completarea fișei epidemiologice și respectarea celor 14 zile de autoizolare”, se arată în decizia CNESP.

Membrii CNESP au dispus comisiilor teritoriale să ia decizia de a institui stare de urgență în sănătate publică la nivel local, în situația în care incidența cazurilor trece de 100 de infectări la 100 de mii de cetățeni.

Măsurile de securitate epidemiologică instituite și aplicate pe perioada pandemiei sunt menținute în continuare. Așadar, rămâne obligatorie purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice, respectarea igienei mâinilor și păstrarea distanței fizice de minimum un metru între persoane.

Cât privește procesul educațional, acesta se va desfășura în baza scenariilor stabilite anterior de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. În localitățile în care se atestă gradul de alertă „Cod Roșu”, opțiunea de bază va fi instruirea la distanță, cu excepția instituțiilor de educație timpurie.

În funcție de evoluția situației epidemiologice, măsurile urmează a fi ajustate de către CNESP.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md