22:18:27 27.02.2020
 
Stiri

De ce ura Nicolae Ceaușescu întreaga Casă Regală a României. Le-a făcut asta 43 de ani

Știri 19.10.2019 20:53 Vizualizări2582 Autor: Ziarul National
De ce ura Nicolae Ceaușescu întreaga Casă Regală a României. Le-a făcut asta 43 de ani


Nicolae Ceaușescu avea o reală obsesie pentru Casa Regală a României și mai ales pentru Regele Mihai. De aceea, timp de mai bine de patru decenii, a cerut să aibă mereu un raport complet legat de activitatea regalului. Și nu doar atât, pentru că Securitatea era responsabilă și de astfel de activități pentru a-i satisface dorințele ascunse ale dictatorului.

Timp de 42 de ani, Nicolae Ceaușescu a cerut să aibă raporturi complete legate de activitatea membrilor Casei Regale a României. Voia să știe absolut tot ceea ce fac regalii, având o obsesie în special pentru Regele Mihai. Toate documentele legate de acest subiect erau adunate în dosarul cu numărul 6069. Mai mult, după 27 de ani de exil, în anul 1973, Securitatea a întocmit un raport complet al situației Familiei Regale.

Dictatorul le-a cerut celor de la Securitate să îi fileze pe membrii Casei Regalde și au fost adunate aproximativ 121 de documente, în perioada anilor 1948-1949. Pe parcursul a 40 de ani, aceștia au fost interceptați și monitorizați, la ordinul lui Nicolae Ceaușescu.

Agenţii Securităţii scriau despre Regele Mihai că este un rege sărac în exil. Era blocat de către Securitate în foarte multe dintre operațiuni, iar un blocaj care acesta îl întâmpina destul de des era strâns legat de participarea sa la întâlniri oficiale, pentru că nu putea să susțină protocolul din punct de vedere financiar, potrivit a1.ro.

Ce scriau securiștii despre Regele Mihai

Într-un fragment al unei note oferite de Securitate, și care datează din 8 ianuarie 1973, sunt notate următoarele, cu privire la situația lui Mihai de Hohenzollern:

„Este considerat ca fiind cel mai sărac dintre foștii regi, aflați în exil. Nu scrie și nu-și face nici un fel de publicitate. Iar presa străină îl prezintă ca fiind un element muncitor și modest cu evidente preocupări pentru mecanică, automobilism, turism și familie. Din ultimele date rezultă că nu se bucură de atenție din partea americanilor fapt pentru care organele specializate ale SUA îl supraveghează permanent, îi verifică toate relațiile și îi interceptează atât convorbirile telefonice cât și corespondența”.

Sursa: plytech.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md