01:57:24 06.08.2020
 
Stiri

De ce s-a speriat Maia Sandu?

Politică 12.08.2019 08:00 Vizualizări7533 Autor: Ziarul National
De ce s-a speriat Maia Sandu?


Trustia, elegii politikoase

Revoltător! Procurorii aplică legea, când li se spune să nu se grăbească să o aplice. Consiliul Superior al Procurorilor a înfipt un cuțit în spatele dezoligarhizării, anunțând concurs pentru funcția de procuror general, fără să aștepte, după cum le-a poruncit Maia Sandu, până alianța kozaciok va modifica legea după placul ei, în așa fel încât să fie schimbată total componența CSP și să fie asigurată alegerea unui procuror debutant, inocent, rotunjor, care să poată fi cotilit cu picioarele în orice direcție vor dori cei trei mușchetari ai dezoligarhizării, Dodon, Maia Sandu și Andrei Năstase, după cum Harunjen era cotilit ușurel de Plahotniuc.

Tunând și fulgerând, Maia Sandu i-a amenințat pe procurori că ea își va crea propria procuratură anticorupție și atunci va fi vai de capul celora care au manifestat nesupunere, punând în aplicare legea, în loc să mai zăbovească vreo două-trei luni. Sau poate patru-cinci. Oricum, nu e nicio urgență, căci pentru cazuri urgente a fost numit cel de-al doilea procuror general interimar.

Semne de întrebare apar în legătură cu logica ectotropică a Maiei Sandu. Oare nu asta și-a dorit ea: să avem procurori care nu se supun politicienilor, ci legilor și regulamentelor patriotice, proeuropene? În loc să se bucure că visul ei a devenit realitate, ea se supără foc, face criză de isterie, mai să leșine, ca vestita coană Chiriță când a aflat că gineriii selectați de ea pe criterii meritocratice, trecuți prin filtrul ei valoric, Bondici și Pungescu, sunt doi coțcari vestiți.

Acum stau și mă gândesc de ce râde lumea de Cattani al nostru de pe Bâc, de Che Guevara al revoluției antioligarhice eurasiatce, dacă nu chiar mondiale? Mă refer la Năstase, firește, care a speriat-o pe Maia Sandu și a provocat invidie estetică printre ministre și miniștri, prezentându-se la ședința Guvernului în uniformă de polițist cu fluier la gât. Poate acesta a fost visul lui din copilărie - să fie polițist? De ce s-a speriat Maia Sandu, aceasta-i întrebarea?

Al vostru tartuferier, clarobscurist, Ion Buraga
Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

27.07.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Duelul Tănase-Boțan:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md