16:57:30 31.05.2020
 
Stiri

De ce NU sunt MEDICI în Comisia pentru Situații Excepționale, care gestionează criza legată de COVID-19: Răspunsul premierului Chicu

Politică 29.03.2020 19:07 Vizualizări1864 Autor: Ziarul National
De ce NU sunt MEDICI în Comisia pentru Situații Excepționale, care gestionează criza legată de COVID-19: Răspunsul premierului Chicu


Comisia pentru Situații Excepționale (CSE), organul care conduce, de fapt, R. Moldova în perioada situației de urgență, gestionează situația din toate domeniile, nu numai din medicină.

Așa explică premierul Ion Chicu faptul că din componența CSE lipsesc medicii, așa cum reclamă unele voci din domeniul medicinei.

Potrivit oficialului, deciziile care vizează situația din medicină sunt luate de către medici, la Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

„Există Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Acolo există medici și acolo se iau deciziile pe dimensiunea medicină, cum trebuie de reacționat în medicină. Comisia pentru Situații Excepționale nu este organ care gestionează lucrurile în medicină. Este formatul prin care se iau deciziile privind gestionarea lucrurilor în republică, nu neapărat cele medicale. Dacă veți consulta cele opt dispoziții emise de CSE, n-o să găsiți măcar 3% din decizii care ar avea ceva cu medicina. Toate țin de gestionarea economică, de salarii, de organizarea lucrurilor în republică etc. CSE nu este grupul focal din medicină care se întrunește în fiecare dimineață și nu este Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Vă rog să înțelegeți acest lucru și să nu insistați pe transformarea CSE în organ colegial al medicilor”, a declarat astăzi Ion Chicu.

CITIȚI și VIDEO // Patru copii cu vârsta de până la 5 ani, dar și doi cetățeni de peste 80 de ani, infectați cu COVID-19 în R. Moldova: Ultimele date despre noul coronavirus, anunțate oficial

De asemenea, premierul a explicat de ce moldovenii care revin din străinătate nu pot fi „duși la Vadul lui Vodă” și plasați în carantină pentru 14 zile. Chicu a declarat că experții de la Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă o astfel de practică, fiindcă „dacă măcar o persoană este infectată cu noul coronavirus, în trei zile o să aveți întreg avionul cu 200 de persoane infectate, o să le duceți la „Toma Ciorbă” și o să vă blocați sistemul medical”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

ion 30.03.2020 11:59

Vor fi impusi sa includa medici, virusologi, doar sa nu fie tardiv.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md