De ce a revenit Andrei Spînu la cârma MIDR, deși inițial nu a vrut să facă parte din Guvernul Recean: „Am venit să facem drumuri, apeducte, canalizare, terenuri de joacă pentru copii și așa mai departe”


Noul-vechi ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, spune că propunerea de a reveni în Guvern i-a fost făcută de către premierul Dorin Recean.
Întrebat astăzi la Guvern de ce acum a acceptat, din moment ce inițial nu s-a regăsit în Cabinetul Recean, Spînu a răspuns că atunci a fost decizia sa de a nu mai face parte din Executiv, dar acum a revenit pentru a duce la bun sfârșit proiectele de la minister.
„Atunci când am plecat din Guvern, am zis foarte clar că este decizia mea de a nu rămâne în noua garnitură. De ce am revenit? Avem foarte multe lucruri de făcut la Ministerul Infrastructurii, sunt foarte multe șantiere, trebuie să ne asigurăm că vor fi realizate în termen și calitativ. De asta am venit – să facem drumuri, apeducte, canalizare, terenuri de joacă pentru copii și așa mai departe”, a declarat Spînu.
CITIȚI și VIDEO // „Nou avânt transformărilor pe care le-am început”, motivul ultimelor remanieri de la Guvern. Cum explică Maia Sandu revenirea lui Andrei Spînu la MIDR: „Nu mai depindem de Moscova pentru prima dată în 30 de ani și este meritul tău, Andrei”
Sursa citată nu este de acord cu criticile care i-au fost aduse în timp ce a administrat același domeniu și cel al energeticii în Cabinetul Gavrilița, afirmând că toate acestea „se bazează pe declarații mincinoase ale hoților și bandiților”, care au scopul de a-l „denigra”.
Menționăm că ministrul Andrei Spînu a depus luni repetat jurământul în funcția de ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, alături de Dan Perciun, noul ministrul al Educației și Cercetării, dar și de Adrina Efros, ministrul Afacerilor Interne.
Spînu a revenit în Guvern după cinci luni din momentul în care a căzut Guvernul Gavrilița, iar președinta Maia Sandu l-a lăudat la ceremonia de învestire, spunând că lui i s-ar datora faptul că R. Moldova a depășit cu bine criza energetică și nu mai este dependentă de resursele energetice ale Federației Ruse.













































































