05:07:01 09.05.2021
 
Stiri

​Daniel Ioniță, despre SUPORTUL acordat Chișinăului: „Din pâinea României, am tăiat o felie consistentă pe care am oferit-o cetățenilor R.Moldova”. Ce spune diplomatul despre deschiderea CENTRELOR de vaccinare în incinta Ambasadei sau consulatelor

Actualitate 09.04.2021 09:41 Vizualizări1796 Autor: Ziarul National
​Daniel Ioniță, despre SUPORTUL acordat Chișinăului: „Din pâinea României, am tăiat o felie consistentă pe care am oferit-o cetățenilor R.Moldova”. Ce spune diplomatul despre deschiderea CENTRELOR de vaccinare în incinta Ambasadei sau consulatelor


A treia tranșă de vaccinuri din lotul de 200 de mii de doze donat de România va ajunge la Chișinău în scurt timp, în funcție de dinamica vaccinării în R. Moldova, a declarat Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță. România va fi alături de R. Moldova pe toată perioada pandemiei, iar ajutoarele oferite de Guvernul de la București vor fi repartizate în toate raioanele R. Moldova, indiferent de preferințele politice ale cetățenilor, a subliniat Ioniță.

Ambasadorul Daniel Ioniță spune că Bucureștiul a insistat ca vaccinurile donate de România să fie repartizate uniform în toate raioanele țării, în regiunea transnistreană și în Găgăuzia.

„România a donat, până la această oră, 77 de mii de vaccinuri, transportul lor a fost făcut prin mecanismul de protecție al UE, iar aceste vaccinuri au fost repartizate, și asta a fost o dorință a noastră, în absolut toate raioanele R. Moldova, pentru că am vrut să-i ajutăm pe toți”, a spus Daniel Ioniță în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV, transmite IPN.

Deocamdată, nu se cunoaște data exactă când va ajunge la Chișinău a treia tranșă din lotul de 200 de mii de vaccinuri anunțate anterior de președintele Klaus Iohannis, cert este că România își va respecta în totalitate promisiunile, spune diplomatul.

„Urmează să vină etapizat. Vaccinurile promise de noi vor ține cont inclusiv de dinamica vaccinării în R. Moldova și de disponibilitatea României. Pentru că aceste vaccinuri sunt donate R. Moldova din doza României, din pâinea României am tăiat o felie consistentă pe care am oferit-o cu generozitate cetățenilor R. Moldova, indiferent de faptul dacă iubesc sau nu România”, a spus Daniel Ioniță.

Deși au existat numeroase solicitări din partea cetățenilor moldoveni, deținători ai cetățeniei României, de a deschide centre de vaccinare în incinta Ambasadei sau a consulatelor, pentru a nu fi nevoiți să treacă granița pentru vaccinare, ambasadorul României spune că acest lucru este imposibil.

„Vaccinarea este un act medical, care trebuie să fie exercitat de personal calificat. Sunt tot felul de chestiuni asociate acestui proces de vaccinare, nu este o simplă injecție, treci printr-un interogatoriu medical, completezi o fișă, după ce te-ai vaccinat, medicii poartă răspunderea stării tale de sănătate”, a mai spus Daniel Ioniță.

România a venit cu prima donație de 21.600 de doze de vaccinuri AstraZeneca la data de 27 februarie, permițându-i R. Moldova să înceapă imunizarea lucrătorilor medicali din prima linie pe 2 martie. Cea de-a doua tranșă a cuprins alte 50.400 de doze de vaccinuri AstraZeneca și a ajuns la Chișinău la 27 martie.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


ion 10.04.2021 13:28

MULTUMIM, ROMANIA!

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md