Dan Perciun, PRIMUL ministru al Educației din R. Moldova care se întâlnește cu un omolog din India: „Vom consolida colaborarea bilaterală, pentru a deschide noi oportunități pentru studenți, profesori, cercetători, inovatori și forța de muncă”
Ministerele Educației din R. Moldova și India urmează să semneze un acord interministerial, care va stabili cadrul de colaborare între cele două instituții. La această înțelegere au ajuns, la New Delhi, ministrul Educației și Cercetării, Dan Peciun, și omologul său indian, Dharmendra Pradhan.
„M-am bucurat să aflu că, după 32 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice, întrevederea de astăzi a fost prima întâlnire oficială între miniștrii Educației din R. Moldova și India și sunt sigur că acesta este un pas important în consolidarea parteneriatului educațional dintre țările noastre”, a precizat Perciun.
Oficialul de la Chișinău s-a referit și la chestiunile abordate la New Delhi.
„Am vorbit despre facilitarea colaborării academice între instituțiile de învățământ superior din țările noastre, precum și despre recunoașterea reciprocă a calificărilor. De asemenea, am abordat perspectivele procesului de internaționalizare a educației, unul dintre obiectivele ministerului pe care îl conduc fiind sporirea vizibilității și atractivității universităților din țara noastră în alte state, inclusiv India.
Ca rezultat al discuțiilor, am stabilit să lucrăm asupra unui acord interministerial care să servească drept cadru de colaborare. Totodată, am convenit să dezvoltăm și să consolidăm colaborarea bilaterală pentru a deschide noi oportunități pentru studenți, profesori, cercetători, inovatori și forța de muncă”, a subliniat Dan Perciun.
Șeful NATO: Posibilitatea doborârii dronelor care ameninţă Republica Moldova este mai degrabă o chestiune de reglat bilateral, între Bucureşti şi Chişinău
Organizațiile de tineret din R. Moldova pot beneficia de granturi de până la 600 de mii de lei: Programul pentru anul 2025, lansat de MEC
„Săptămâni dificile” din cauza riscurilor asociate aprovizionării cu gaze naturale a regiunii transnistrene, iar Chișinăul caută soluții. Radu Marian: „Asta NU înseamnă că noi trebuie să le plătim tarifele... Să vedem cine va plăti pentru gaze”