10:47:06 21.10.2021
Stiri

Dacian Cioloș i-a transmis Maiei Sandu, la Bruxelles, să continue proesul de „curățare a instituțiilor statului” și să organizeze alegeri libere și corecte în toamnă

Politică 24.07.2019 14:05 Vizualizări926 Autor: Ziarul National
Dacian Cioloș i-a transmis Maiei Sandu, la Bruxelles, să continue proesul de „curățare a instituțiilor statului” și să organizeze alegeri libere și corecte în toamnă


Delegația României din cadrul grupului Renew Europe în Parlamentul European, condusă de Dacian Cioloș, îndeamnă noul Guvern de la Chișinău să-și păstreze curajul în continuare, indiferent de obstacole și presiuni, să continue procesul de curațare a instituțiilor statului și să garanteze organizarea unor alegeri libere și corecte în toamnă.

Îndemnul a fost exprimat astăzi, la întrevederea delegației Republicii Moldova condusă de Premierul Maia Sandu la Bruxelles, de către membrii delegației României din cadrul grupului Renew Europe, Dacian Cioloș, Cristian Ghinea, Dragoș Tudorache, Ramona Strugariu, Nicolae Ștefănuță și Vlad-Marius Botoș.

Delegația R. Moldova a fost asigurată de tot sprijinul necesar pentru implementarea reformelor de modernizare și democratizare a republicii.

Un comuniat de presă al Guvernului de la Chișinău arată că oficialii au subliniat importanţa intensificării relaţiilor de parteneriat cu Uniunea Europeană, implementarea Acordului de Asociere fiind o prioritate absolută a Guvernului Republicii Moldova.

Premierul Maia Sandu a mulțumit partenerilor români pentru sprijinul necondiționat acordat cetățenilor țării noastre în toți acești ani și a precizat că în Republica Moldova a fost instaurată democrația.

„Simțim o mare deschidere din partea Uniunii Europene și vă mulțumim pentru ajutorul constant. În republica noastră se respiră atfel și nu doar pentru noi, cei care am fost în opoziție, ci și pentru reprezentanții societății civile, ai presei, pentru toți cetățenii”, a declarat premierul Sandu.

În cadrul întrevederii, şefa Executivului a exprimat aprecierea pentru susţinerea acordată de domnul Dacian Cioloș republicii noastre în calitatea sa de comisar europeaan, dar şi ca lider politic român, subliniind că Guvernul Republicii Moldova are un angajament ferm în implementarea unei agende europene.

„Prioritățile-cheie ale Guvernului sunt curățarea instituțiilor de stat, combaterea corupției, promovarea unor profesioniști integri în instituțiile statului, stimularea creșterii economice, reforma Procuraturii Generale, reforma justiției, asigurarea independenței mass-mediei și a respectării drepturilor omului”, a punctat Maia Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

11.10.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Stoianoglo, dr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md