05:21:09 25.09.2021
Stiri

Curtea de Apel Chișinău a OBLIGAT Procuratura Generală să examineze ATACUL PSRM-ȘOR asupra Curții Constituționale, care au „demis-o” pe Domnica Manole și l-au numit în locul acesteia pe Boris Lupașcu la Înalta Curte: „Uzurpare a puterii”

Actualitate 04.08.2021 17:56 Vizualizări2973 Autor: Ziarul National
Curtea de Apel Chișinău a OBLIGAT Procuratura Generală să examineze ATACUL PSRM-ȘOR asupra Curții Constituționale, care au „demis-o” pe Domnica Manole și l-au numit în locul acesteia pe Boris Lupașcu la Înalta Curte: „Uzurpare a puterii”


Curtea de Apel Chișinău a obligat miercuri, 4 august, Procuratura Generală să reanalizeze acuzațiile de „uzurpare a puterii în stat”, la solicitarea deputaților Partidului Acțiune și Solidaritate Sergiu Litvinenco și Virgil Pâslariuc, respinse în primăvara curentă de către procurori.

Decizia de astăzi a instanței se referă la aprobarea a două decizii, pe 23 aprilie curent, de către majoritatea parlamentară de atunci, formată din deputații socialiști, ai Partidului „ȘOR” și transfugi democrați, de anulare a hotărârii prin care Parlamentul a votat-o pe Domnica Manole judecător constituțional în 2019 și de înlocuire a acesteia cu fostul procuror Boris Lupașcu.

Aceste decizii au fost votate în mare grabă, în preajma verdictului Curții Constituționale de dizolvare a Parlamentului.

CITIȚI și VIDEO // Curtea Constituțională a ANULAT deciziile aprobate de majoritatea PSRM-Șor cu privire la revocarea Domnicăi Manole și numirea lui Boris Lupașcu judecător la Înalta Curte

Ulterior, Curtea Constituțională a declarat neconstituționale aceste decizii, iar Boris Lupașcu, surprins la un ceai, în plin scandal, cu adjunctul procurorului general Ruslan Popov, a renunțat să mai meargă la Înalta Curte.

„Procurorii sunt obligați să investigheze faptele, nu să le arunce la coșul de gunoi așa cum au făcut-o anterior. Asemenea refuzuri comode de a investiga situații periculoase cu care se confruntă statul nu pot fi tolerate și reprezintă precedente grave care slăbesc și mai mult sistemul de drept. Se pare că întâlnirea la ceai a lui Lupașcu și adjunctul procurorului general Ruslan Popov nu a ținut în instanță și nu are substanță decât pentru o reacție a procuraturii”, a comentat ministrul desemnat al Justiției, Sergiu Litvinenco, după verdictul pronunțat de Curtea de Apel Chișinău.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce înseamnă pentru „...

20.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apatia transnistrean...

17.09.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema Maiei Sandu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md