15:39:50 28.03.2024
Stiri

CURAJ // Femei care au refuzat să-şi ACCEPTE soarta şi au reuşit în viaţă

Știri 04.01.2018 18:30 Vizualizări3093 Autor: Ziarul National
CURAJ // Femei care au refuzat să-şi ACCEPTE soarta şi au reuşit în viaţă sursa: eva.ro


O femeie puternică refuză să cedeze chiar şi în faţa sorţii potrivnice. Iată câteva exemple extraordinare care demonstrează ce poate face o voinţă de fier.

Femeile sunt deseori considerate fiinţe delicate, care trebuie protejate. Dar când se confruntă cu probleme sau trebuie să facă faţă unor vremuri grele, sexul slab se dovedeşte mai puternic decât ceea ce spun clişeele - cele mai multe femei dovedesc o forţă incredibilă în situaţii-limită.

Bright Side trece în revistă poveştile superbe ale unor femei care nu au încetat să lupte pentru a reuşi atunci când şansa părea că le-a părăsit. Exemplele lor reprezintă o sursă de inspiraţie nu doar pentru femeile din toată lumea, ci şi pentru bărbaţi, deopotrivă. Pentru că, fără îndoială, toţi avem de învăţat din reuşitele extraordinare ale acestor eroine.

A trecut prin 19 operaţii şi acum lucrează într-o secţie de chirurgie

Cody Hall, o fată din Marea Britanie, s-a născut cu o diformitate facială severă. Când doctorii s-au declarat depăşiţi, familia a lansat un apel pentru a strânge fonduri pentru un tratament în Statele Unite. Cody avea doar un an când a suportat prima operaţie. În următorii 14 ani, ea a mai trecut prin 18 operaţii.

În pofida tuturor greutăţilor, ea a dus o viaţă normală şi a avut rezultate foarte bune la şcoală. Deşi i-a fost greu să se descurce cu colegii, Cody n-a permis niciodată cuiva să râdă de ea sau să o compătimească.

Cody lucrează acum într-o secţie de chirurgie de la spitalul Kettering General şi anul acesta s-a căsătorit cu prietenul său din liceu. „Am vrut să le arăt oamenilor că există un happy end”, a spus ea despre nunta sa.

A supravieţuit atacului unui rechin, şi-a pierdut un braţ, dar a devenit vedetă la surfing

Bethany Hamilton avea doar 13 ani când abia a scăpat cu viaţă din atacul unui rechin-tigru feroce. Acesta i-a smuls un braţ, dar fata s-a recuperat complet, apoi şi-a învins teama şi a continuat să facă surf.

Acum Bethany este o mamă şi soţie fericită, dar şi surfer profesionist. A devenit campioană naţională şi s-a clasat pe locul doi la Campionatul Mondial de Juniori. Povestea ei a fost descrisă într-o carte, dar şi într-un film, ambele intitulate „Soul Surfer”.

Prima femeie cu sindromul Down care a concurat la Miss Minnesota

Pentru participarea sa la concursul de frumuseţe, Mikayla Holmgren a primit distincţia Miss Minnesota USA Spirit Award and Director’s Award. În discursul său, ea a spus că a dorit să arate o altă faţetă a sindromului Down.

Mikayla adoră să danseze şi să facă gimnastică şi se implică în multe acţiuni caritabile. Oamenii spun că zâmbetul, entuziasmul şi determinarea sa sunt contagioase. Vorbind despre abilităţile sale, Mikayla a subliniat că fetele ca ea pot să participe la concursurile de frumuseţe şi de talente precum orice altă persoană.

Femeia care şi-a luat nouă slujbe ca să poată îngriji bătrâni

Sarah Moore a decis să renunţe la viaţa de oraş şi să se mute pe o insulă mică din Scoţia, locuită preponderent de vârstnici care nu pot face treburi grele. Sarah a venit acolo şi a început să-i ajute pe toţi, ocupându-se de tot, chiar şi de treburile cele mai grele.

Ea îngrijeşte bătrâni, e controlor de trafic aerian, pompier, cioban şi administrator al consiliului local. Face şi munca poştaşului, e şofer de maşină pe traseul spre aeroportul local, foloseşte excavatorul la ferme şi se ocupă de farul insulei.

Sarah nu regretă decizia de a părăsi oraşul şi renunţarea la stilul de viaţă pe care îl avea înainte pentru că şi-a făcut noi prieteni şi nu se mai simte singură. Localnicii o iubesc şi o admiră pentru bunătatea sa.

În ciuda muncii grele pe care o face zi de zi şi a lipsei de distracţie, ea pare cel mai fericit om din lume doar pentru că le poate fi de ajutor altora.

A făcut parte dintr-o bandă de infractori şi a ajuns studentă la Harvard

Liz Murray a avut o copilărie foarte grea. Părinţii ei erau dependenţi avizi de droguri, iar ea a renunţat la şcoală pentru că devenise ţinta agresiunilor. În adolescenţă a intrat într-o bandă. La 15 ani, după ce mama sa a murit, iar familia s-a mutat într-un adăpost pentru oameni fără locuinţă, Liz a rămas singură pe străzi şi a dormit pe bănci.

Nimeni nu i-ar fi dat nicio şansă, dar ea a reuşit să se descurce şi să găsească o cale spre lumină: a devenit studentă de nota 10 la colegiu, apoi a fost admisă la Harvard, pe care l-a şi absolvit. A continuat să aibă grijă de tatăl ei bolnav, cel care îi transmisese interesul pentru literatură.
Astăzi, Liz este o strălucită scriitoare şi speaker motivaţional. Ea le vorbeşte adulţilor şi adolescenţilor, învăţându-i să aibă încredere în ei, să folosească fiecare oportunitate indiferent de circumstanţe şi să depăşească orice obstacol în drumul spre fericire.

Sursa: eva.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md