05:47:18 19.01.2018
Stiri

Cum speculează Rusia vulnerabilităţile României

Știri 08.09.2017 10:20 Vizualizări768 Autor: Ziarul National
Cum speculează Rusia vulnerabilităţile României Sursa: digi24.ro

Experții de la European Council on Foreign Relations pun România pe picior de egalitate cu Ungaria şi Muntenegru în faţa acţiunilor active ale Rusiei în regiune. Ruşii vor destabilizare: destabilizarea ţărilor şi a Uniunii Europene. Găsesc în România vulnerabilităţi cum ar fi instituţii slabe şi duc o operaţiune continuă de destabilizare a lor, din interior. Şi aici apare chestiunea cu adevărat interesantă. Consiliul pentru Relaţii Internaţionale spune că de multe ori, ruşii sunt la pescuit şi acţionează în funcţie de ce găsesc la faţa locului.

Raportul urmăreşte felul în care Rusia îşi poartă războiul politic în Europa. Iar ţara noastră este, alături de Ungaria şi de Muntenegru, în această categorie de vulnerabilitate.

De cele mai multe ori, măsurile ruseşti de destabilizare sunt oportuniste, se arată în raport. Cu alte cuvinte, sunt declanşate de condiţii locale din statele în care vrea să intervină, cum ar fi crize politice sau sociale. Federaţia Rusă foloseşte „măsuri active”, care provin din sfere, cât se poate de diverse: de la susţinerea unor partide populiste prin intermediul unor campanii de spionaj şi de dezinformare, şi până la diplomaţie, media şi chiar, la Biserica Ortodoxă Rusă.

În mijlocul tuturor acestor eforturi se află chiar Vladimir Putin, spune raportul European Council on Foreign Relations.

Concluzia pentru Europa e că, trebuie să-şi rezolve aceste vulnerabilităţi. În cazul României, e nevoie de instituţii mai puternice.

Sursa: digi24.ro

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
16.01.2018 10:12 Ziarul National Octavian Țâcu // Fanarioții

15.01.2018 09:00 Nicolae Negru Referendumul, între formalismul CEC ș...

12.01.2018 09:10 Nicolae Negru Cum poate anula Moscova legea împotri...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md