15:14:00 19.01.2020
 
Stiri

Cum se descurca Klaus Iohannis la ȘCOALĂ: Licean model, primul la examenul de treaptă

Știri 19.11.2019 16:00 Vizualizări1151 Autor: Ziarul National
Cum se descurca Klaus Iohannis la ȘCOALĂ: Licean model, primul la examenul de treaptă gandul.info


Candidatul la prezidenţiale Klaus Iohannis a fost un elev model, o spun chiar profesorii liceului în care a învăţat şi în care a predat ulterior fizică. Klaus Iohannis a fost primul la examenul de treaptă în clasa a X-a.

Klaus Iohannis, în vârstă de 60 de ani a absolvit şcoala generală în Sibiu, la secţia de germană, apoi a intrat la actualul Colegiu Naţional Samuel von Brukenthal, una dintre şcolile de elită ale oraşului în care peste câţiva ani a devenit primar. Profesorii şi foştii colegi au numai cuvinte de laudă despre preşedintele în fucnţie al României.

Pe vremea când în clasa a X-a elevii dădeau examen de treaptă pentru a trece în clasa a XI-a, Klaus Iohannis a obţinut cea mai mare notă.

„Domnul Iohannis a fost întotdeauna, în cei patru ani, printre cei mai buni din clasă. Pe vremea aceea se dădea aşa numitul examen de treaptă, pentru a trece din clasa a X-a în clasa a XI-a. A fost primul din clasa lui care a trecut examenul acela de treaptă, care hotăra dacă rămâne elevul în continuare, deci numărul de clase s-a micşorat dintr-a X-a într-a XI-a şi bineînţeles că a rămas. S-a remarcat prin firea deschisă şi încrederea de sine. Nu era deloc o fire şovăielnică, ştia ce doreşte şi era şi apreciat ca foarte comunicativ, bun coleg. A acceptat din plin oferta tradiţională a şcolii, de la drumeţii montane la excursii cu bicicletele, tabere de ski, toate ofertele acestea complementare procesului didactic le-a acceptat cu plăcere”, a povestit Hermann Gerold, cel care era directorul liceului în 2014 pentru Adevărul.

După liceu, Iohannis a studiat la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, pe care „a parcurs-o fără efort, cu note foarte mari, fără niciun fel de probleme“, a povestit un fost coleg.

„De multe ori, le oferea ajutor colegilor de grupă la activităţile practice. Ca performanţă studenţească, Iohannis s-a situat întotdeauna mult deasupra mediei, fiind aproape de performanţa câtorva colege care aveau numai note de 10!“, a povestit un fost coleg de grupă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.01.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema lui Dodon în ...

15.01.2020 11:30 Ziarul National Victor Chirilă // Opriți-l pe șahmati...

13.01.2020 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Maia Sandu ar ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md