20:36:51 08.08.2020
 
Stiri

Cum se descurca Klaus Iohannis la ȘCOALĂ: Licean model, primul la examenul de treaptă

Știri 19.11.2019 16:00 Vizualizări1293 Autor: Ziarul National
Cum se descurca Klaus Iohannis la ȘCOALĂ: Licean model, primul la examenul de treaptă gandul.info


Candidatul la prezidenţiale Klaus Iohannis a fost un elev model, o spun chiar profesorii liceului în care a învăţat şi în care a predat ulterior fizică. Klaus Iohannis a fost primul la examenul de treaptă în clasa a X-a.

Klaus Iohannis, în vârstă de 60 de ani a absolvit şcoala generală în Sibiu, la secţia de germană, apoi a intrat la actualul Colegiu Naţional Samuel von Brukenthal, una dintre şcolile de elită ale oraşului în care peste câţiva ani a devenit primar. Profesorii şi foştii colegi au numai cuvinte de laudă despre preşedintele în fucnţie al României.

Pe vremea când în clasa a X-a elevii dădeau examen de treaptă pentru a trece în clasa a XI-a, Klaus Iohannis a obţinut cea mai mare notă.

„Domnul Iohannis a fost întotdeauna, în cei patru ani, printre cei mai buni din clasă. Pe vremea aceea se dădea aşa numitul examen de treaptă, pentru a trece din clasa a X-a în clasa a XI-a. A fost primul din clasa lui care a trecut examenul acela de treaptă, care hotăra dacă rămâne elevul în continuare, deci numărul de clase s-a micşorat dintr-a X-a într-a XI-a şi bineînţeles că a rămas. S-a remarcat prin firea deschisă şi încrederea de sine. Nu era deloc o fire şovăielnică, ştia ce doreşte şi era şi apreciat ca foarte comunicativ, bun coleg. A acceptat din plin oferta tradiţională a şcolii, de la drumeţii montane la excursii cu bicicletele, tabere de ski, toate ofertele acestea complementare procesului didactic le-a acceptat cu plăcere”, a povestit Hermann Gerold, cel care era directorul liceului în 2014 pentru Adevărul.

După liceu, Iohannis a studiat la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, pe care „a parcurs-o fără efort, cu note foarte mari, fără niciun fel de probleme“, a povestit un fost coleg.

„De multe ori, le oferea ajutor colegilor de grupă la activităţile practice. Ca performanţă studenţească, Iohannis s-a situat întotdeauna mult deasupra mediei, fiind aproape de performanţa câtorva colege care aveau numai note de 10!“, a povestit un fost coleg de grupă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md