Cum recunoşti un restaurant unde MÂNCAREA vine congelată. Tot ce trebuie să ştii
Când mergem la restaurant, ne dorim să avem parte de o experienţă cât mai plăcută şi să mâncăm bine. Din păcate, putem avea surpriza că la restaurante bine cotate găseşti preparate care au gata pregătite și care au fost doar reîncălzite.
Iată câteva semne care să te ajute să recunoşti restaurantele unde mâncarea nu este proaspătă.
Mâncarea vine prea repede
Cel mai mare semn că mâncarea de la restaurant care îţi este servită este congelată este că ţi-e servită prea repede la masă. Mâncarea proaspătă cere timp, aşa încât dacă ospătarul apare la masă cu comanda în doar 5-10 minute este clar că doar a decongelat preparatele.
Meniul are foarte multe preparate
Nu este întotdeauna un indiciu, dar trebuie luat în seamă. Unele restaurante au meniuri foarte mari, dar rişti să comanzi şi să nu aibă mai nimic pe stoc. Oricum ar fi este greu pentru un bucătar să aibă tot timpul pe stoc ingrediente proaspete pentru zeci de preparate. Atunci, cel mai probabil, foloseşte prafuri sau preparate congelate.
Textura bucatelor nu este normală
Mâncărurile congelate, de obicei, se încălzesc la microunde. Carnea îşi va pierde din elasticitate şi, cel mai probabil, nu îi vei mai recunoaşte gustul. Oricine a mâncat bucate gătite în casă îşi va da seama de diferenţa între un preparat proaspăt şi unul congelat şi reîncălzit.
Toate fructele de mare sunt prăjite
Un meniu care conţine doar fructe de mare prăjite e un semn clar că acestea au fost aduse congelate. Există o mulţime de produse din peşte, sub diferite forme, care vin congelate ceea ce face munca celor din restaurante mult mai uşoară.
Sursa: gustarte.ro
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania