01:15:06 19.05.2025
Stiri

Cum îți poți proteja pielea pe timpul verii. Sfaturile medicului dermatolog: „Nu există bronz natural sănătos”

Actualitate 17.07.2023 18:59 Vizualizări1826
Cum îți poți proteja pielea pe timpul verii. Sfaturile medicului dermatolog: „Nu există bronz natural sănătos” Unica.ro

Vara este perioada în care pielea noastră are cel mai mult de suferit. Astfel, este important să acordăm o atenție sporită pielii pentru a ne asigura că rămâne hidratată și sănătoasă. Dr. Adelina Dianu, Medic specialist dermatolog a explicat pentru Unica.ro ce putem face pentru a ne proteja cel mai bine pielea pe parcursul lunilor călduroase de vară și de ce nu este sănătos bronzul după care toate femeile tânjesc.

Cum ne putem proteja pielea vara

Cum ne putem proteja cel mai bine pielea vara? Este întrebarea pe care orice persoană și-o pune în momentul în care razele soarelui devin mai puternice. Astfel, medicul dermatolog ne-a dat câteva sfaturi pentru a ne asigura că pielea noastră va trece cu bine peste această perioadă.

„Vara pielea este expusă cel mai mult la radiațiile ultraviolete, chiar și atunci când nu suntem plecați în vacanță, așa că trebuie să ne formăm câteva obiceiuri sănătoase în ceea ce privește îngrijirea pielii. La nivelul tenului este indicat să folosim un produs cu protecție solară pe tot parcursul anului, iar vara putem adăuga și mijloace de protectie fizice, cum sunt pălăriile, ochelarii de soare”, a precizar dr. Adelina Dianu.

„Purtăm haine lejere din materiale cât mai naturale și când știm că urmează o plimbare mai lungă în natură sau prin oraș, aplicăm SPF și pe zonele expuse de pe corp”, a precizat medicul dermatolog.

Dr. Dianu trage și un semnal de alarmă: „Văd des diferite afecțiuni la nivelul gâtului și decolteului cauzate de expunerea excesivă la soare deoarece tindem să ignoram aceste zone și să aplicăm produse de protecție solară doar la nivelul feței”.

Cum pot fi evitate arsurile solare

Tot mai multe persoane se confruntă, vara, cu arsuri solare. Ce sunt acestea și cum pot fi prevenite ne-a explicat medicul dermatolog.

„Arsurile solare sunt o reacție inflamatorie a pielii ca răspuns la expunerea la radiații UV, acestea fiind clasificate ca arsuri superficiale sau de gradul 1. Pielea devine roșie, dureroasă și se simte fierbinte la atingere. Din păcate aceste semne nu apar întotdeauna imediat, ca în cazul arsurilor termice, ci le putem vedea de multe ori abia seara, după o zi întreaga de expunere la soare”, a precizat dr. Adelina Dianu.

Citiți continuarea AICI.

Autor:
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2025 13:06 ZiarulNational Mihai Gribincea // Moscova rescrie is...

30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

Sondaj
Ce scenariu pare mai realist?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte