07:56:39 05.08.2020
 
Stiri

Cu rușii, împotriva americanilor, „politica externă echilibrată” a lui Dodon: Ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, s-a dus la Moscova să pună la cale o „strategie” împotriva „implicării SUA în treburile interne ale altor țări”

Politică 12.12.2019 09:46 Vizualizări2973 Autor: Ziarul National
Cu rușii, împotriva americanilor, „politica externă echilibrată” a lui Dodon: Ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, s-a dus la Moscova să pună la cale o „strategie” împotriva „implicării SUA în treburile interne ale altor țări”


Ministru al Apărării, Victor Gaiciuc, a participat, pe 20 noiembrie curent, la o reuniune a secretarilor Consiliilor de Securitate din CSI, desfășurată la Moscova, prezidată de șeful Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nicolai Patrușev.

Gaiciuc a plecat în secret la Moscova, la câteva zile după ce a fost numit ministru al Apărării, fără să anunțe public această vizită.

La reuniunea de la Moscova a fost glorificat trecutul sovietic al statelor CSI și s-a discutat inclusiv despre o strategie împotriva „amestecului SUA în treburile interne ale altor state”, arată un comunicat de presă al Consiliului de Secruitate de la Moscova.

Patrușev a insistat ca reprezentanții statelor CSI să elaboreze „abordări comune pentru soluționarea problemelor existente și asigurarea securității” în spațiul ex-sovietic.

Aceeași sursă mai precizează că Patrușev a acordat „o atenție deosebită celebrării, în anul 2020, celei de-a 75-a aniversări a victoriei în marele război pentru apărarea patriei”.

„Această dată memorabilă va fi sărbătorită la scară largă în țările CSI, precum și în alte state în care onorează memoria soldaților - taților și bunicilor care au învins fascismul și au apărat independența țărilor noastre”, a precizat oficialul rus.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

27.07.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Duelul Tănase-Boțan:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md