17:42:04 24.01.2021
 
Stiri

Cu rușii, împotriva americanilor, „politica externă echilibrată” a lui Dodon: Ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, s-a dus la Moscova să pună la cale o „strategie” împotriva „implicării SUA în treburile interne ale altor țări”

Politică 12.12.2019 09:46 Vizualizări3076 Autor: Ziarul National
Cu rușii, împotriva americanilor, „politica externă echilibrată” a lui Dodon: Ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, s-a dus la Moscova să pună la cale o „strategie” împotriva „implicării SUA în treburile interne ale altor țări”


Ministru al Apărării, Victor Gaiciuc, a participat, pe 20 noiembrie curent, la o reuniune a secretarilor Consiliilor de Securitate din CSI, desfășurată la Moscova, prezidată de șeful Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nicolai Patrușev.

Gaiciuc a plecat în secret la Moscova, la câteva zile după ce a fost numit ministru al Apărării, fără să anunțe public această vizită.

La reuniunea de la Moscova a fost glorificat trecutul sovietic al statelor CSI și s-a discutat inclusiv despre o strategie împotriva „amestecului SUA în treburile interne ale altor state”, arată un comunicat de presă al Consiliului de Secruitate de la Moscova.

Patrușev a insistat ca reprezentanții statelor CSI să elaboreze „abordări comune pentru soluționarea problemelor existente și asigurarea securității” în spațiul ex-sovietic.

Aceeași sursă mai precizează că Patrușev a acordat „o atenție deosebită celebrării, în anul 2020, celei de-a 75-a aniversări a victoriei în marele război pentru apărarea patriei”.

„Această dată memorabilă va fi sărbătorită la scară largă în țările CSI, precum și în alte state în care onorează memoria soldaților - taților și bunicilor care au învins fascismul și au apărat independența țărilor noastre”, a precizat oficialul rus.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
22.01.2021 09:12 1788 Nicolae Negru // Provocatorii

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md