07:42:38 19.06.2024
Stiri

CSM a intervievat patru candidați la funcția de judecător al CSJ și propune președintei Maia Sandu să semneze decretele de numire pentru trei dintre aceștia

Actualitate 22.05.2024 08:52 Vizualizări797 Autor: Ziarul National
CSM a intervievat patru candidați la funcția de judecător al CSJ și propune președintei Maia Sandu să semneze decretele de numire pentru trei dintre aceștia


Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) propune președintei Maia Sandu numirea în funcția de judecători ai Curții Supreme de Justiție (CSJ) a Stelei Procopciuc, Vioricăi Puica și Dianei Stănilă.

Decizia a fost luată după ce marți, 21 mai, Plenul CSM a intervievat patru candidați, din rândul judecătorilor, la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție.

Viorica Puica și Stela Procopciuc au obținut câte 93 de puncte în urma prestației candidaților și analizei materialelor dosarelor personale, Diana Stănilă - 85 de puncte, iar Aurelia Cazacliu - 57 de puncte.

Amintim că, tot ieri, Consiliul Superior al Magistraturii a declarat admisibile șase dosare ale candidaților non-judecători la funcția de magistrat la CSJ - Sergiu Brigai, Leonid Chirtoacă, Aliona Ciocanu, Aliona Corcenco, Ion Munteanu și Iuri Lealin.

Dosarul candidatului Vladislav Gribincea a fost declarat inadmisibil, din cauza neprezentării în termen a certificatului medical privind starea sănătății și două referințe de la persoane notorii. De cealaltă parte, Gribincea a declarat că va solicita CSM să își revizuiască hotărârea, întrucât dânsul a depus referințele la Consiliu pe 20 mai, iar despre certificatul medical necesar nu ar fi fost informat de către CSM.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md