23:13:21 24.06.2024
Stiri

CSE a actualizat măsurile de precauție privind activitatea persoanelor fizice și juridice incluse în lista sancțiunilor SUA

Actualitate 03.10.2023 09:11 Vizualizări852 Autor: Ziarul National
CSE a actualizat măsurile de precauție privind activitatea persoanelor fizice și juridice incluse în lista sancțiunilor SUA


Comisia pentru Situații Excepționale (CSE), întrunită pe 2 octombrie în ședință, a actualizat măsurile de precauție privind activitatea a 12 persoane fizice și juridice, incluse în lista sancțiunilor SUA pentru campaniile persistente de influențare malignă și acte de corupție.

În acest sens, a fost exclusă interdicția privind transferul bunurilor sancțiunilor către o autoritate publică, instituție publică sau o întreprindere cu capital majoritar de stat, precum și în cazul înregistrării unui asemenea transfer de drepturi.

Totodată, CSE a permis administrarea și valorificarea bunurilor infracționale în scopul recuperării prejudiciului cauzat statului, unei autorități/ instituții publice sau unei întreprinderi cu capital majoritar de stat.

Prin urmare, autoritățile vor putea administra, vinde și intra în posesia bunurilor oligarhilor fugari sancționați de SUA, pentru a putea recupera prejudiciul cauzat statului de către aceștia.

Amintim că șapte persoane, incluse în listele de sancțiuni internaționale ale Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii, Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Canadei și Norvegiei pe motive precum destabilizarea situației interne din R. Moldova sau implicarea în acțiuni ce atentează la statalitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, au fost introduse și în lista de sancțiuni aprobată anterior de către CSE.

Este vorba despre Gheorghe Cavcaliuc, Marina Tauber, Vladimir Andronachi, Veaceslav Platon, Constantin Botnari, Aleksandr Kalinin și Grigore Karamalac, zis „Bulgaru”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md