CSE a actualizat măsurile de precauție privind activitatea persoanelor fizice și juridice incluse în lista sancțiunilor SUA
Comisia pentru Situații Excepționale (CSE), întrunită pe 2 octombrie în ședință, a actualizat măsurile de precauție privind activitatea a 12 persoane fizice și juridice, incluse în lista sancțiunilor SUA pentru campaniile persistente de influențare malignă și acte de corupție.
În acest sens, a fost exclusă interdicția privind transferul bunurilor sancțiunilor către o autoritate publică, instituție publică sau o întreprindere cu capital majoritar de stat, precum și în cazul înregistrării unui asemenea transfer de drepturi.
Totodată, CSE a permis administrarea și valorificarea bunurilor infracționale în scopul recuperării prejudiciului cauzat statului, unei autorități/ instituții publice sau unei întreprinderi cu capital majoritar de stat.
Prin urmare, autoritățile vor putea administra, vinde și intra în posesia bunurilor oligarhilor fugari sancționați de SUA, pentru a putea recupera prejudiciul cauzat statului de către aceștia.
Amintim că șapte persoane, incluse în listele de sancțiuni internaționale ale Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii, Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Canadei și Norvegiei pe motive precum destabilizarea situației interne din R. Moldova sau implicarea în acțiuni ce atentează la statalitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, au fost introduse și în lista de sancțiuni aprobată anterior de către CSE.
Este vorba despre Gheorghe Cavcaliuc, Marina Tauber, Vladimir Andronachi, Veaceslav Platon, Constantin Botnari, Aleksandr Kalinin și Grigore Karamalac, zis „Bulgaru”.
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania