01:43:14 08.12.2023
Stiri

CSE a actualizat măsurile de precauție privind activitatea persoanelor fizice și juridice incluse în lista sancțiunilor SUA

Actualitate 03.10.2023 09:11 Vizualizări712 Autor: Ziarul National
CSE a actualizat măsurile de precauție privind activitatea persoanelor fizice și juridice incluse în lista sancțiunilor SUA


Comisia pentru Situații Excepționale (CSE), întrunită pe 2 octombrie în ședință, a actualizat măsurile de precauție privind activitatea a 12 persoane fizice și juridice, incluse în lista sancțiunilor SUA pentru campaniile persistente de influențare malignă și acte de corupție.

În acest sens, a fost exclusă interdicția privind transferul bunurilor sancțiunilor către o autoritate publică, instituție publică sau o întreprindere cu capital majoritar de stat, precum și în cazul înregistrării unui asemenea transfer de drepturi.

Totodată, CSE a permis administrarea și valorificarea bunurilor infracționale în scopul recuperării prejudiciului cauzat statului, unei autorități/ instituții publice sau unei întreprinderi cu capital majoritar de stat.

Prin urmare, autoritățile vor putea administra, vinde și intra în posesia bunurilor oligarhilor fugari sancționați de SUA, pentru a putea recupera prejudiciul cauzat statului de către aceștia.

Amintim că șapte persoane, incluse în listele de sancțiuni internaționale ale Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii, Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Canadei și Norvegiei pe motive precum destabilizarea situației interne din R. Moldova sau implicarea în acțiuni ce atentează la statalitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, au fost introduse și în lista de sancțiuni aprobată anterior de către CSE.

Este vorba despre Gheorghe Cavcaliuc, Marina Tauber, Vladimir Andronachi, Veaceslav Platon, Constantin Botnari, Aleksandr Kalinin și Grigore Karamalac, zis „Bulgaru”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md