21:42:37 08.05.2024
Stiri

COVID -19 poate rămâne în organism și 37 de zile. Cât durează, de fapt, recuperarea unui pacient

Știri 06.04.2020 09:20 Vizualizări1352 Autor: Ziarul National
COVID -19 poate rămâne în organism și 37 de zile. Cât durează, de fapt, recuperarea unui pacient


O lucrare publicată în jurnalul medical JAMA în februarie a urmărit recuperarea a patru profesioniști din domeniul medical din Wuhan, China, confirmați pozitiv cu coronavirus. Unul a fost internat în spital, iar celalți trei au fost în carantină. Cât poate trăi virusul în corpul uman?

Medicii specialiști au arătat în lucrare că urme ale noului coronavirus ar putea fi depistate la toți cei patru pacienți până la 13 zile, asta după ce le-au dispărut simptomele specifice Covid-19 și au îndeplinit criteriile pentru externare sau întreruperea carantinei. „Studiile viitoare ar trebui să urmărească pacienții care nu sunt profesioniști din domeniul sănătății și care au o infecție mai severă după ce sunt externați din spitalul sau întrerupt carantina carantinei”, au scris cercetătorii în acea lucrare.

De altfel, pacienții cu noul coronavirus păstrează până la 37 de zile agentul patogen în tractul lor respirator, arată un alt studiu, citat de CNN, care afirmă că oamenii rămân infectați cu Covid- 19 vreme de câteva săptămâni din momentul în care au fost infectați.

Publicația medicală britanică Lancet a publicat un studiu realizat de cercetători chinezi care au analizat noul coronavirus. Medicii chinezi au observat că structura genetică a coronavirusului (ARN) se mai afla în probele recoltate de la pacienți multă vreme, în medie 20 de zile, de la momentul infectării.

Studiul arată că au fost prelucrate datele de la pacienții supraviețuitori, ca și de la cei care au murit, iar coronavirusul era prezent în medie 20 de zile. S-au găsit însă probe la pacienți supraviețuitori care arătau că și după 37 de zile virusul mai exista în organism. În cazul celor care au murit la 5-6 săptămâni de la momentul infectării, virusul se mai afla în cadavru.

De ce este importantă urmărirea cazurilor recuperate?

Majoritatea persoanelor cu simptome ușoare de Covid-19 se pot recupera la domiciliu, în timp ce cazurile severe primesc îngrijirea necesară în spital, potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor(SUA), mai scrise CNN.

Deși au existat date regionale, naționale și globale privind cazurile și decesele confirmate, nu au fost prezentate foarte multe lucruri privind recuperarea pacienților.

Universitatea Johns Hopkins, care se numără printre puținele instituții care au urmărit cazurile recuperate, au colectate datele privind cazurile de Covid-19 pe care ulterior le-au publicat.

Recuperarea poate dura ceva timp

CDC a menționat că pacienții cu Covid-19 izolați acasă sunt considerați recuperați dacă îndeplinesc trei criterii:

  • Fără febră timp de cel puțin 72 de ore (fără administrarea medicamentelor)
  • Dispariția altor simptome specifice coronavirisul, cum ar fi tuseasau dificultățile de respirație.
  • Dacă au acces la testare, criteriile includ două teste consecutive care sunt negative, realizate la o distanță de 24 de ore în ele.

Recuperarea completă poate dura și câteva săptămâni, a declarat dr. Mike Ryan, directorul executiv al Programului Organizației Mondiale a Sănătății pentru Situații de Urgență pentru Sănătate, în timpul unui briefing la Geneva, la începutul lunii martie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md