00:42:30 12.08.2022
Stiri

Coridoare strategice de transport cu UE: Președinta Maia Sandu a solicitat sprijinul comisarului european pentru Transporturi, Adina Vălean, în ceea ce privește modernizarea rețelei de drumuri naționale și a infrastructurii energetice

Actualitate 26.11.2021 14:45 Vizualizări1608 Autor: Ziarul National
Coridoare strategice de transport cu UE: Președinta Maia Sandu a solicitat sprijinul comisarului european pentru Transporturi, Adina Vălean, în ceea ce privește modernizarea rețelei de drumuri naționale și a infrastructurii energetice


Modul în care poate fi realizată conexiunea eficientă a R. Moldova la sistemul european, prin crearea unor coridoare strategice de transport, s-a numărat printre subiectele discutate astăzi de către președinta Maia Sandu cu Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, aflată în vizită la Chișinău.

Oficialii au discutat despre proiectele de infrastructură de pe agenda UE - R. Moldova, consolidarea conectivității transportului la sistemul european și asistența de care republica noastră are nevoie pentru a răspunde la problemele imediate cu care se confruntă cetățenii.

Șefa statului a menționat că Republica Moldova își dorește un format de cooperare mai ambițios pentru transporturi la nivel bilateral, dar și regional, care să răspundă nevoilor republicii și să completeze eforturile naționale.

„Interesul nostru e să extindem și să aprofundăm cooperarea cu UE în domeniu, inclusiv în ceea ce privește siguranța aeriană, securitatea maritimă și mobilitatea durabilă”, a spus șefa statului.

CITIȚI și VIDEO // Călătoria cu mașina până la Iași, SCURTATĂ cu 30 de minute, iar cea cu trenul de la Chișinău până în România - cu trei ore: Sprijin fără precedent anunțat de UE pentru dezvoltarea infrastructurii și transporturilor din R. Moldova

Președinta Maia Sandu a subliniat, ca priorități, dezvoltarea și reabilitarea continuă, la standarde europene a rețelei de drumuri naționale, investițiile în infrastructura energetică și digitalizarea.

La finalul întrevederii, președintele Maia Sandu i-a mulțumit comisarului Vălean pentru sprijinul acordat de UE în consolidarea rezilienței Republicii Moldova față de provocările curente, inclusiv în acțiunile de diversificare a surselor și rutelor de aprovizionare cu energie. De asemenea, șefa statului și-a exprimat determinarea ca autoritățile naționale să valorifice cât mai eficient asistența UE de care beneficiază, se arată într-un comunicat de presă al Președinției.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md