12:07:13 20.04.2018
Stiri

Coreea de Nord acuză Statele Unite că i-au „declarat RĂZBOI” și amenință că va doborî bombardiere americane

Știri 25.09.2017 19:00 Vizualizări820 Autor: Ziarul National
Coreea de Nord acuză Statele Unite că i-au „declarat RĂZBOI” și amenință că va doborî bombardiere americane AP

Șeful diplomației nord-coreene Ri Yong-Ho a declarat luni, la New York, că președintele american Donald Trump a 'declarat război' țării sale și că Phenianul își rezervă dreptul de a lua contramăsuri, inclusiv prin doborârea de bombardiere strategice americane chiar dacă acestea nu se află în spațiul aerian nord-coreean, relatează Reuters și AFP, citate de Agerpres.

„Toată lumea ar trebui să-și amintească clar că Statele Unite au declarat primele război țării noastre”, le-a spus ministrul de externe Ri Yong-Ho jurnaliștilor la New York, unde a participat la sesiunea anuală a Adunării Generale a ONU.

„Din moment ce Statele Unite au declarat război țării noastre, avem tot dreptul de a lua contramăsuri, inclusiv doborârea de bombardiere strategice americane chiar și atunci când acestea nu se află în spațiul nostru aerian”, a declarat șeful diplomației nord-coreene.

Sâmbătă, bombardiere americane au zburat în apropierea coastelor Coreei de Nord pentru a transmite un „mesaj clar" Phenianului, ale cărui provocări și ambiții nucleare au declanșat furia președintelui Donald Trump, a informat Pentagonul.

Escalada verbală între președintele american și liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a atins un nou vârf la sfârșitul săptămânii trecute când Donald Trump a afirmat despre liderul de la Phenian că este un 'nebun', în timp ce regimul nord-coreean a anunțat posibilitatea de a efectua un test nuclear în Oceanul Pacific.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Vasile 26.09.2017 00:08

Are tupeul lui Godon si macako coreo! NU IN ZADAR POARTA SI UNU SI ALTUL CATE 36 DE DINTI IN PARASA!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are cele mai mari șanse să devină primar general al municipiului Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md