02:52:23 10.08.2020
 
Stiri

Convenția Românilor de Pretutindeni, la Palatul Parlamentului din București, pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române

Știri 14.01.2020 16:18 Vizualizări1083 Autor: Ziarul National
Convenția Românilor de Pretutindeni, la Palatul Parlamentului din București, pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române


Românii din afara țării sunt așteptați, pe 24 ianuarie curent, de Ziua Unirii Principatelor Române (1859), la Palatul Parlamentului din București pentru a participa la Convenția Românilor de Pretutindeni.

Organizatorii își propum să creeza cadrul instituțional necesar în care să fie dezbătute temele de maximă importanță pentru cetățenii români din afara granițelor.

„Într-o lume aflată în continuă schimbare, considerăm că este absolut necesar ca statul român să-și redefinească prioritățile și strategia în relația cu românii care au ales să plece definitiv sau temporar peste hotare, dar și relația cu românii care locuiesc în statele din imediata vecinătate a României.

În acest sens, ne dorim ca reprezentanții românilor din întreaga lume să îi întâlnească față în față pe cei ai României în Parlamentul European și în Parlamentul României, precum și alți decidenți ai statului român, pentru a dezbate temele de maximă actualitate ce țin de problematica diasporei românești și a românilor din comunitățile istorice”, susțin legislatorii români Eugen Tomac și Constantin Codreanu de la Partidul Mișcarea Populară, organizatorii evenimentului.

La Convenția Românilor de Pretutindeni vor participa reprezentanți ai mediului asociativ românesc de peste hotare, jurnaliști, editori și scriitori români din întreaga lume, reprezentanți ai mediului academic, ai cultelor românești din diaspora și statele vecine, diplomați români, experți în relații internaționale, oficiali din cadrul Parlamentului României, din Parlamentul European, din Guvernul României, precum și reprezentanți din administrația locală.

Temele principale:
▪️România de peste hotare reprezentată în Parlamentul de la București;
▪️Statutul românilor pe piața forței de muncă din Uniunea Europeană. Soluții și obiective pentru reîntoarcerea românilor în țară;
▪️Educație - Identitate - Spiritualitate;
▪️Republica Moldova între Vest și Est.

Toate temele propuse vor fi discutate împreună cu cei mai avizați vorbitori, iar după fiecare panel, punctele de vedere exprimate în cadrul intervențiilor, precum și propunerile scrise vor fi preluate și integrate într-un document agreat de majoritate. Acesta va avea rolul de a transmite instituțiilor statului român recomandări și propuneri pentru o acțiune imediată și eficientă în sprijinul milioanelor de români care locuiesc peste hotare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md