19:37:46 19.09.2020
 
Stiri

Consiliul municipal Chișinău a votat acceptarea donației din partea Primăriei sectorului 6 al municipiului București, în valoare de 846 de mii de euro pentru renovarea Parcului „Alunelul"

Actualitate 04.08.2020 13:37 Vizualizări620 Autor: Ziarul National
Consiliul municipal Chișinău a votat acceptarea donației din partea Primăriei sectorului 6 al municipiului București, în valoare de 846 de mii de euro pentru renovarea Parcului „Alunelul


Consiliul municipal Chișinău a aprobat marți acceptarea donației în valoare de 846 de mii de euro din partea Primăriei sectorului 6 a municipiului București, pentru lucrările de reabilitare a Parcului „Alunelul" din sectorul Buiucani al capitalei.

Acordul de parteneriat dintre Pretura sectorului Buiucani și Primăria sectorului 6 a municipiului București a fost semnat în decembrie 2019, iar săptămâna trecută, Consiliul local al Primăriei sectorului 6 a capitalei României a aprobat alocarea banilor pentru reabilitarea parcului „Alunelul” de la Chișinău.

Reabilitarea parcului prevede construcția unei fântâni arteziene, instalarea iluminatului nocturn decorativ, precum și a sistemului de irigare a gazonului, amenajarea unui teatru de vară, a terenurilor de joacă și sport, dar și instalarea mobilierului urban.

Acordul despre alocarea surselor financiare pentru reabilitarea parcului „Alunelul" din partea municipiului Chișinău a fost semnat, săptămâna trecută, de către viceprimarul Inga Ionesii și de pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc.

„Această donație din partea Bucureștiului este un gest de prietenie față de Chișinău și un exemplu de colaborare bazată pe încredere între cele două municipalități”, a declarat primarul Chișinăului, Ion Ceban.

Menționăm că valoarea totală a proiectului de reconstrucţie a parcului de la Buiucani este de 948 de mii de euro, restul sumei fiind alocată din bugetul municipal.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

18.09.2020 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // E posibilă refacerea...

15.09.2020 10:03 Ziarul National Alecu Reniță // Moldova are chipul și...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md