07:08:34 26.01.2022
Stiri

Consilierii municipali ai PAS, PROTEST la Primăria Chișinău: Îl învinuiesc pe primarul Ceban că nu vrea să majoreze compensațiile acordate populației pentru perioada rece a anului

Actualitate 22.11.2021 10:25 Vizualizări1198 Autor: Ziarul National
Consilierii municipali ai PAS, PROTEST la Primăria Chișinău: Îl învinuiesc pe primarul Ceban că nu vrea să majoreze compensațiile acordate populației pentru perioada rece a anului


Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidatitate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău a organizat în dimineața zilei de astăzi un flash-mob în fața Primăriei capitalei, acuzându-l pe primarul Ion Ceban, dar și pe consilierii socialiști că se împotrivesc să aloce subvenții suplimentare pentru compensarea cheltuielilor în perioada rece a anului.

Protestatarii au amintit că Ion Ceban a promis în campania electorală că va compensa facturile cu 60%, dar ar fi uitat de promisiune atunci când a ajuns în fruntea Primăriei.

Fracțiunea PAS din CMC susține că a venit cu o inițiativă de majorare a valorii compensației facturii la resursele energetice de la 40% la 60% pentru categoriile social-vulnerabile, însă, la indicația lui Ion Ceban, angajații Primăriei Chișinău ar fi refuzat avizarea proiectului de decizie.

„Ion Ceban spune minciuni atunci când declară că nu sunt bani în bugetul municipal Chișinău. Bani sunt, el doar nu vrea să-i aloce pentru că se gândește doar la proiectele care arată bine pe rețelele de socializare. Fracțiunea PAS din CMC a identificat acești bani, există cel puțin 136 de milioane de lei nevalorificate de către administrația primarului. Ion Ceban nu a reușit să implementeze mai multe proiecte de infrastructură planificate pentru anul 2021 și acum, în sezonul rece el nu va reuși să-i cheltuie, dar nici nu vrea să-i redirecționeze pentru a ajuta pe a ajuta familiile social-vulnerabile.

Pandemia și criza gazelor afectează grav în special păturile social vulnerabile de cetățeni. Fracțiunea PAS din CMC condamnă acțiunile iresponsabile ale primarului Ion Ceban. Vom fi alături de cetățeni și vom identifica soluții în aceste timpurile complicate. Nu este loc de jocuri politice. Acum este nevoie mai mult ca oricând să direcționăm toate eforturile pentru a ajuta oamenii”, se arată într-o declarație a fracțiunii PAS din CMC.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.01.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Comunitatea identitară

21.01.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anunț de război „hib...

17.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Frăție” cu forța

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
De ce credeți că s-au scumpit gazele naturale livrate R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md