06:48:02 16.07.2020
 
Stiri

Congresul profesorilor de ISTORIE și LIMBĂ ROMÂNĂ, la Iași: Dascălii din R. Moldova, invitați să participe în zilele de 31 august și 1 septembrie

Știri 07.08.2019 09:38 Vizualizări1284 Autor: Ziarul National
Congresul profesorilor de ISTORIE și LIMBĂ ROMÂNĂ, la Iași: Dascălii din R. Moldova, invitați să participe în zilele de 31 august și 1 septembrie


Platforma unionistă „Acțiunea 2012” organizează la Iași, în perioada 31 august – 1 septembrie 2019 „CONGRESUL PROFESORILOR DE ISTORIE ȘI LIMBĂ ROMÂNĂ” de pe ambele maluri ale Prutului.

Evenimentul coincide cu Ziua Limbii Române, fiind dedicat atât profesorilor universitari, cât și profesorilor din învățământul secundar superior, pe scurt, oamenilor responsabili de formarea profesională și intelectuală a tinerei generații de români.

Organizatorii anunță că, în cadrul acestui congres, se va pune accent pe aprofundarea cunoașterii românilor din diaspora istorică, aflată în jurul actualelor frontiere ale României, fiind abordate teme precum istoria, personalitățile și situația actuală a fiecărei regiuni istorice în parte. Cel din urmă subiect menționat cuprinde mai multe subcapitole precum situația limbii române, regimul școlilor naționale, bisericile comunităților, indiferent de jurisdicția canonică căreia îi aparțin, politica minorităților în statele gazdă și, nu în ultimul rând, politicile lingvistice în statele care administrează aceste regiuni în prezent.

Congresul se va desfășura la Univesitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, pe durata a două zile, sâmbătă, 31 august, în intervalul orar 12:00 -18:00, și duminică, 1 septembrie, între orele 10:00 și 15:00. Evenimentul va începe cu intonarea imnului național al României, urmând ca mai apoi reprezentanții fiecărei regiuni să ia cuvântul. Pe lângă aceștia, la lista vorbitorilor se mai adaugă niște invitați speciali, precum Mihai Nicolae, Mihai Clenciu, Tudor-Vișan Miu.

Platforma unionistă „Acțiunea 2012” își dorește ca, la finalul acestui congres, participanții să reușească să creeze relații profesionale între regiunile pe care le reprezintă, precum și să își asume susținerea unei ore a românilor de pretutindeni în cardul primului sementru al anului școlar 2019-2020.

Profesorii care doresc să participe la congres se pot înscrie aici: www.unionistii.ro/congresul_profesorilor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Niște canalii

11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md