16:23:42 25.06.2024
Stiri

CLASA A X-a // Probe suplimentare pentru admiterea la liceu sau doar media de concurs, la discreția instituțiilor de învățământ: Precizările Ministerului Educației și Cercetării

Actualitate 14.05.2024 17:37 Vizualizări370 Autor: Ziarul National
CLASA A X-a // Probe suplimentare pentru admiterea la liceu sau doar media de concurs, la discreția instituțiilor de învățământ: Precizările Ministerului Educației și Cercetării
Poză simbol


Admiterea în clasa a X-a de liceu va avea loc doar în baza rezultatelor mediei de concurs și nu impune probe suplimentare. Media de concurs este alcătuită din media notelor anuale la disciplinele de profil - real sau umanist - și media notelor de la examenele de absolvire a gimnaziului, calculată după o formulă prevăzută în Metodologia de admitere a elevilor în învățământul liceal.

Totuși, Ministerul Educației și Cercetării precizează că liceele teoretice au dreptul să organizeze probe suplimentare în cadrul concursului de admitere în învățământul liceal, în situația când în ultimele trei sesiuni de admitere au înregistrat un număr mai mare de solicitanți decât locurile planificate conform Planului de admitere.

În sesiunea 2024, Ministerul Educației și Cercetării a avizat pozitiv organizarea unei probe suplimentare doar în cazul a două licee - Liceul Teoretic Republican „Aristotel” și Liceul Teoretic „Spiru Haret”, ambele din municipiul Chișinău.

Urmare a deciziilor Consiliilor profesorale, probă suplimentară, elaborată de Agenția Națională de Curriculum și Evaluare, va fi organizată doar în Liceul Teoretic Republican „Aristotel”, instituție ce organizează probă suplimentară la admitere începând cu anul 2012.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md