23:43:04 09.08.2020
 
Stiri

Cine suferă mai mult din DRAGOSTE: bărbații sau femeile?

Reportaj 11.06.2016 08:30 Vizualizări1759 Autor: Ziarul National


Cine suferă mai mult din DRAGOSTE: bărbații sau femeile? sursa: eva.ro

Dacă te-ai întrebat vreodată cine suferă mai mult din dragoste, atunci răspunsul ar putea să fie complet diferit față de ce te-ai fi așteptat.

De cele mai multe ori, femeile sunt cele care par să fie complet dărâmate după o despărțire. Plâng mult, își manifestă tristețea sub diferite forme, vorbesc fără oprire cu prietenele și rudele despre fostul iubit și cauzele destrămării relației.

În schimb, bărbații sunt mult mai rezervați. Rar se întâmplă să vezi un bărbat care să plângă în fața tuturor că s-a despărțit de iubită. Dar asta nu înseamnă că ei nu suferă. Din contră, pot suferi mai mult, dar nu au „voie” să se manifeste, pentru că au fost învățați de mici că a-și arăta slăbiciunile și tristețea sunt semne de slăbiciune.

Studiile realizate de-a lungul anilor au arătat, însă, că bărbații suferă mult mai mult după o despărțire decât femeile.

Bărbații suferă mai mult în relațiile cu probleme

Nu numai că sunt foarte puternic afectați de o despărțire, dar se pare că bărbații suferă mai mult decât femeile dacă relația în care se află nu merge bine. Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Wake Forest din Statele Unite a demonstrat faptul că sănătatea mentală a bărbaților este foarte mult influențată de calitatea relației lor amoroase.

Aceștia resimt puternic stresul unei relații cu probleme, efectele putând varia de la depresie și până la consumul de alcool.

O astfel de descoperire contrazice serios credința că bărbații sunt mult mai indiferenți în relațiile amoroase decât femeile și că sunt foarte rezistenți în fața stresului emoțional. De fapt, aceștia își reprimă sentimentele, temerile și tristețea provocate de o relație cu dificultăți, ceea ce le cauzează probleme de sănătate, în special mentală.

Cercetătorii sunt de părere că unul dintre motivele pentru care bărbații suferă mai mult este acela că își pun încrederea în partenera de viață, față de care se pot descărca emoțional, iar atunci când sunt într-o relație dificilă nu reușesc să facă acest lucru. În schimb, femeile au relații apropiate cu prietenii și familia, în cadrul cărora își pot manifesta tristețea.

Femeile suferă mult pe termen scurt, bărbații pe termen lung


Imediat după o despărțire, femeile sunt cele care suferă cel mai mult. Dar pe termen lung, bărbații sunt cei care suferă mai mult, iar potrivit unui studiu, este posibil să nu-și revină niciodată complet după o despărțire dureroasă.

Cercetătorii de la Universitatea Binghamton din Statele Unite au ajuns la concluzia că acest comportament are la bază un proces biologic, dobândit de-a lungul evoluției. Femeile au mai multe de pierdut atunci când se află într-o relație cu un partener nepotrivit. Prin urmare reușesc să accepte mult mai ușor că o relație s-a încheiat, astfel încât pot începe să-și caute un alt partener.

Perioada de fertilitate în cazul femeilor este mult mai restrânsă decât în cazul bărbaților, iar „natura” le presează să-și găsească rapid un partener potrivit.

„Pe scurt, femeile au evoluat să investească mult mai mult într-o relație decât bărbații. O întâlnire romantică se poate încheia pentru o femeie cu nouă luni de sarcină, în timp ce un bărbat poate „dispărea” din peisaj la câteva minute după, fără să aibă nimic de pierdut”, declară Craig Morris, unul dintre cercetătorii care au realizat studiul.

De aceea, atunci când relația nu merge, femeile o pot încheia mult mai ușor decât bărbații, pentru că au mai mult de pierdut dacă aceasta nu funcționează. Peste 70% dintre divorțurile din Statele Unite ale Americii sunt inițiate de femei.

Pe de altă parte, bărbații sunt mult mai competitivi atunci când vine vorba de pierderea unei partenere bune. Iar șocul despățirii îi urmează luni sau chiar ani la rândul.

Sursa: eva.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md