03:58:11 24.02.2020
 
Stiri

Cine este beneficiarul celei mai MARI PENSII din România? Ce a lucrat bărbatul care ridică lunar peste 300 000 de lei moldoveneşti

Știri 25.01.2020 14:05 Vizualizări2938 Autor: Ziarul National
Cine este beneficiarul celei mai MARI PENSII din România? Ce a lucrat bărbatul care ridică lunar peste 300 000 de lei moldoveneşti


Gheorghe Bălășoiu este un fost magistar și este renumit pentru că primește cea mai mare pensie din țară. Fostul comandant al Penitenciarului Colibași a beneficiat de o dublare a venitului în timpul guvernării PSD, când pensiile și punctul de pensie au fost majorate. Astfel, de la suma de 34.000 de lei, a ajuns la 73.890 de lei (304 020 lei moldoveneşti).

Pentru a obține cea mai mare pensie din România, Gheorghe Bălășoiu a lucrat în magistratură, iar apoi a fost șef al Penitenciarului Colibaș. În anul 2005, chiar înainte de a ieși la pensie, el a fost încadrat ca procuror și a stata la Curtea de Apel Pitești doar două săptămâni.

Pentru a obține un venit cât mai mare pentru ultima lună de muncă, Bălășoiu a renunțat la concediu de odihnă din ultimul an de activitate și a executat foarte multe deplasări în interes de serviciu. Banii de concediu și deplasările i s-au adunat la salariul din ultima lună, în funcție de care s-a calculat pensia. Iar în 2017 a ajuns la suma de 34.000 de lei, dublată ulterior. Acum primește în mână 66.701 de lei, 7.189 de lei fiind opriți ca impozit.

Gheorghe Bălășoiu locuiește într-o casă destul de mare alături de soția lui, cu o curte plină cu tufe de trandafiri și multe alte flori. Conform click.ro banii nu i-au adus fericirea bărbatului. În prezent este un bătrânel bolnav care nu a fost ferit de probleme, a suferit o operație destul de grea și a pierdut unul dintre copii, Mircea, printr-o moarte suspectă. Bărbatul a fost găsit fără suflare în apartamentul său din Piteşti.

Vecinii spun despre el că nu este foarte comunicativ și că își vede de treaba lui, refuzând interacțiunile de lungă durată.

„A fost procuror şef până în 1998, când a fost numit comandantul Penitenciarului Colibaşi. S-a pensionat în 2005, apoi a vrut să intre în Baroul Argeş, dar nu ştiu din ce motive i s-a respins cererea. Auzisem că vrea să profeseze ca avocat prin Capitală. Întotdeauna a câştigat mulţi bani. Ce a făcut cu ei? Păi, le-a dat copiilor: o fată care locuieşte în Timişoara şi care are trei copii şi lui Mircea, care avea şi el trei copii. În 2015, tot oraşul a vuit când Mircea a intrat cu noua sa maşină Audi Q7, de 50.000 €, într-un stâlp de iluminat public din oraş. Maşina a fost făcută zob, dar el a fugit de la faţa locului. Tot tăticul a rezolvat: a plătit pagubele şi o amendă. Acum bătrânul Bălăşoiu împarte pensia cu cei şase nepoţi şi îşi vede de bătrâneţe”, a declarat o vecină, acum doi ani, pentru click.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md