02:56:01 05.06.2020
 
Stiri

Chicu ia în ZEFLEMEA decizia PAS de a acționa în judecată hotărârea CSE: „Adoptă o poliță medicală ar fi cazul ACUM”

Politică 02.04.2020 10:37 Vizualizări789 Autor: Ziarul National


Chicu ia în ZEFLEMEA decizia PAS de a acționa în judecată hotărârea CSE: „Adoptă o poliță medicală ar fi cazul ACUM” stiri.md

Premierul Ion Chicu îi sugerează Maiei Sandu, care a atacat în instanța de judecată decizia Comisiei Situații Excepționale (CSE) privind obligarea fiecarui moldovean venit de peste hotare să cumpere prima obligatorie de asigurare medicală, să ajute cetățenii noștri în acest moment greu.

„Am înteles că cineva a atacat în instanță decizia CSE de a pune în practică ceea ce, și fără decizia CSE, trebuie de îndeplinit - prevederile Legii 1593 privind asigurările obligatorii în medicină. Adică, obligativitatea fiecărui cetățean să se asigure medical pâna la 31 martie. Se face politică pe tragedia oamenilor. E regretabil...”, a scris premierul pe Facebook.

Ion Chicu a amintit și de campania „Adoptă un vot”, care a fost inițiat anterior de PAS: „Propun politicienilor respectivi să-și amintească de proiectul „Adoptă un vot”, utilizat de ei cu atâtă abilitate pentru a aduce diaspora la vot (de la distante de mii de kilometri). Să-l aplice în aceste momente grele pentru diasporă. „Adoptă o poliță medicală” ar fi cazul ACUM”.

Premierul a mai adăugat că dânsul și-a donat salariul pentru luna martie pentru lupta cu coronavirusul, iar leafa pentru luna aprilie va fi destinată cetățenilor care nu pot să-și procure polița de asigurare medicală obligatorie.

„MAEIE, care oferă suport cetățenilor și formează listele pentru rutele charter, este gata să prezinte, la prima solicitare, informatia necesară pentru identificarea persoanelor din diasporă, care trebuie ajutate prin intermediul initiativei „Adoptă o poliță”. Rog specialiștii în „adopție” să fie solidari la modul practic cu diaspora. Haideți împreună să-i ajutăm pe oamenii în dificultate să respecte legea 1593. Să achite ceea ce se cuvine medicilor”, a conchis Chicu.

De menționat că PAS consideră ilegală decizia CSE de a nu permite moldovenilor, care nu plătesc polița de asigurare medicală obligatorie, să revină acasă.

„Decizia CSE reprezintă o sfidare a bunului simț și o limitare abuzivă a drepturilor fundamentale ale acestora. Condamnăm dur această abordare cinică a unui Guvern care a uitat de contribuția semnificativă pe care o are diaspora la economia R. Moldova. Solicităm Guvernului și coaliției de guvernare PD-PSRM să-și revizuiască decizia, să permită accesul în R. Moldova a tuturor cetățenilor indiferent dacă au plătit sau nu polița de asigurare medicală și să oprească atacurile la adresa diasporei care riscă să lase răni adânci în societatea noastră și așa dezbinată”, spun cei de la PAS.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

V. Turcan 02.04.2020 11:37

Nu există nici o lege care să interzică intrarea cetățenilor RM în țară, cu poliță sau fără ea. La început le permiți să intre, apoi te clarifici cu polița.

Tarnacop 02.04.2020 12:23

Sa conditioneze revenirea propriilor concetateni, celor care au tinut tara pe linia de plutire economica zeci de ani, sa jumuleasca oameni ajunsi la disperare poate doar un guvern "tehnorahat", care-l slujeste pe Dodon si nu propriul popor.

ion 02.04.2020 13:10

"Justitia" le este aservita, de aceia si zeflemisesc. Fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală depasesc 8 mlrd lei, iar medicii nu au masti si manusi.

Andrei 02.04.2020 13:49

În orice condiții, ca să ceri de la cineva prorurarea Poliței de asigurare, trebuie să te convingi că el e asigurat cu un loc de muncă, adică nu e șomer. Să credem că I. Chicu, pe lângă ”mărețele” capacități cu care ne-a mirat până acum, mai e și extrasens și știe cu certitudine că persoanele care vor să revină în Patrie sunt asigurați cu un loc de muncă și au cu ce plăti polița?

Expert- socio-Grup. 02.04.2020 23:23

În această săptămână am vizionat cu atenție două emisiuni televizate: una cu I. Chicu și alta cu M. SANDU. Dstre I. Chicu nu e mult de spus pentru că a demonstrat că e un om mic și nu are 7 ani de acasă. Apropo și de această dată a reișit să jignească un important eurodeputat și important funcționar al Parlamentului UE. Iar Doamna M. Sandu încă odată a demonstrat că e o persoană cu o super intelegență, cultă, bine educată, cu un discurs foarte echilibtrat - o adevărată DOAMNĂ și politician. PUNCTUM.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md