07:44:55 25.06.2019
 
Stiri

Cetățenii R. Moldova NU dau buzna pentru a se înregistra în prealabil la scrutinul parlamentar: CEC atenționează că au mai rămas zile numărate în care pot s-o mai facă

Social 31.12.2018 12:19 Vizualizări3468 Autor: Ziarul National
Cetățenii R. Moldova NU dau buzna pentru a se înregistra în prealabil la scrutinul parlamentar: CEC atenționează că au mai rămas zile numărate în care pot s-o mai facă

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că până astăzi, 31 decembrie 2018, s-au înregistrat în prealabil doar 6 385 de alegători moldoveni care se află în străinătate sau în stânga Nistrului.

Numărul este destul de mic, deși alegătorii se pot înregistra în prealabil până pe data de 9 ianuarie 2019, cu 45 de zile înainte de data scrutinului, iar cel târziu cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor, alegătorul poate anula înregistrarea efectuată anterior.

Înregistrarea prealabilă le permite autorităților electorale să stabilească numărul estimativ al alegătorilor care vor vota peste hotarele republicii și al alegătorilor din localitățile din stânga Nistrului, pentru a putea deschide secţii de votare suplimentare și a determina numărul estimativ al buletinelor de vot ce vor fi distribuite secţiilor de votare respective.

Comisia Electorală Centrală îndeamnă cetățenii R. Moldova aflați peste hotare să completeze formularul de înregistrare on-line, la rubrica „Înregistrare prealabilă” de pe pagina www.alegator.md. Înregistrarea poate fi efectuată și pe suport de hârtie, prin depunerea unei cereri semnate individual sau colectiv la Comisia Electorală Centrală și/sau la misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova.

Înregistrarea prealabilă nu atrage după sine excluderea cetățenilor din lista electorală unde își are domiciliu. În cazul în care, în ziua alegerilor, persoana înregistrată se va afla în țară, aceasta va putea vota conform domiciliului.

Comisia va asigura prelucrarea datelor alegătorilor care au solicitat înregistrarea prealabilă cu respectarea prevederilor Legii privind protecția datelor cu caracter personal. În acest fel, informațiile despre cetățenii înregistrați nu vor fi transmise altor autorități și nici nu vor fi publicate sau utilizate într-un alt scop. Acestea vor fi utilizate doar pentru a verifica autenticitatea informației despre alegător.

Menționăm că, în ajunul alegerilor parlamentare din noiembrie 2014, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene arăta că la muncă peste hotare se aflau atunci peste 800 de mii de cetățeni ai R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Petre din Săseni 31.12.2018 20:55

Eu personal m-am săturat până în gât să aleg hoți și escroci fățarnici. L-am ales cu suflet deschis și pe Filat, pierzând pentru asta o zi pe drum și 60 de euro ca să ajung la ambasada casei de nebuni Moldova de la Berlin. DA!, am dat jos comuniștii... Speranța era inemesurabilă, dar a venit decurând și decepția, șimai mare !! Zică dondon ce ar zice, concluzia confirmată este una:/ NU POATE EXISTA o țară Moldova. Nu avem drept istoric la așa ceva! Iar experimentul acesta odios se v-a încununa cu transferarea acestei ”țărișoare” a lui Snegur și Druță,într-o mare tragedie umană ! NUMAI UNIREA NE POATE SALVA!!!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2019 09:24 Nicolae Negru Metanarativul despre viței și vaci, m...

21.06.2019 19:00 Ziarul National Victor Chirilă // Dodon și dezoligarh...

21.06.2019 09:12 Nicolae Negru Nașa Rusia

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md